Apple satovi mogli bi da dobiju sočiva u svojim digitalnim krunama

Novi patent otkriva da Apple razmišlja o ideji o instaliranju kamere sa strane Apple Watch-a. Asortiman glasina i patentnih prijava tokom godina otkrio je da Apple širi priču o tome kako da stavi kameru u Apple Watch, ali sada jedna nova sugeriše mogućnost da bi ona mogla doći do Digital Crown.

PCPress.rs Image

Do sada je izgledalo da je najbolja ideja koju je Apple imao za dodavanje kamere na svoj nosivi uređaj bila da je na neki način ugradi u kaiš za sat, ali sada novi patent koji je otkrio Patentli Apple otkriva da kompanija ima ideju o instaliranju kamere sa strane Apple Watch-a koristeći Digital Crown kao sočivo.

Ovo očigledno ne bi bilo zamišljeno kao selfi kamera za upućivanje video poziva na vašem zglobu, već kao način da snimite snimke sveta oko vas. Sve što treba da uradite je da usmerite zglob prema onome što želite da fotografišete, pod pretpostavkom da nosite Apple sat sa digitalnom krunom okrenutom ka spolja.

Pročitajte i:  Ronilac na dnu jezera pronašao 200 Apple Watch pametnih satova

Patent, koji je u stvari nazvan Sat sa kamerom, takođe opisuje mehanizam za otpuštanje koji bi se mogao koristiti za lako skidanje sata sa kaiševa da bi se slikala iz drugog ugla ili pomoću kamere okrenute pozadi.

Iako patent ne ulazi u detalje o tome kako će se kamera aktivirati, nije teško zamisliti da Apple implementira kontrole zasnovane na pokretima, omogućavajući vam da snimite snimak pokretom zgloba.

To je već urađeno u svrhu pristupačnosti, a drugi patenti sugerišu da bi optički senzori zasnovani na pokretima mogli jednog dana zameniti Digital Crown.

Više od slike

Iako bi najočiglednija upotreba kamere u Digital Crown-u bila da vam omogući snimanje snimaka, Apple-ov patent sugeriše da ima na umu neke druge ideje za ovo, uključujući korišćenje za funkcije vezane za zdravlje.

Na primer, kada se postavi na kožu, kamera se može koristiti za otkrivanje „različitih fizioloških karakteristika“, kao što su krvni pritisak, nivoi kiseonika u krvi i još mnogo toga, kroz proces poznat kao fotopletizmografija (PPG). Već smo videli istraživanje o tome kako iPhone kamera može da meri krvni pritisak.

Pročitajte i:  Apple je navodno pokušavao da poveže Apple Watch sa Android-om

Dok bi najočiglednije mesto za takvu kameru bilo na poleđini sata, gde se nalazi uz ručni zglob korisnika, kamera postavljena na digitalnu krunu mogla bi da uzima određena očitavanja na zahtev sa vrha prsta, baš kao što Apple već radi sa svojim EKG-om.

Ako će Apple dodati kameru na Apple Watch, izgleda da će pokušati da ga učini što korisnijim i raznovrsnijim. Dakle, ideja je da se napravi kamera koja može da prati vaše vitalne znake kad god je ne koristite za snimanje slika.

Naravno, kao i kod svih Apple-ovih patenata, nema garancije da će ove ideje ikada postati stvarni proizvod, ali uvek je zabavno dobiti uvid u to šta kruži u mislima Apple-ovih dizajnera i inženjera.

Izvor: idropnews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,