Google-ov pametni sat zvaće se Pixel Watch, biće konkurent Apple Watch-u i koštaće više od Fitbit uređaja

Dugo se pričalo o tome da će kompanija ove godine lansirati svoj prvi pametni sat.

PCPress.rs Image

Kompanija će predstaviti svoj prvi pametni sat

Postoji velika šansa da će se Google-ov pametni sat o kome se dugo pričalo zvati „Pixel Watch“. Tehnološki gigant je podneo papire Kancelariji za patente i žigove Sjedinjenih Država za zaštitni znak „Pixel Watch“, prema izveštajima 9to5Google.

Google je u svojoj prijavi napisao da je naziv namenjen da „pokrije kategorije pametnih satova“, „nosive računare smeštene u pametnom satu“, kao i kućišta za pametne satove, kaiševe i narukvice.

Prijava za zaštitni znak nije sadržala dodatne detalje o uređaju. Ali na osnovu prethodnih glasina i curenja informacija, prvi pametni sat kompanije imaće kružni oblik bez okvira. Očekuje se da će imati senzor otkucaja srca i druge funkcije koje se nalaze u uređajima kompanije Fitbit, koju je Google kupio 2021.godine.

Međutim, sat će navodno koštati više od Fitbit uređaja i biće pravi konkurent Apple Watch-u. Takođe se očekuje da će se na Pixel Watch-u nalaziti operativni sistem Wear OS 3.

Pročitajte i:  Google: Malver zloupotrebe API je standardna krađa tokena, a ne problem API-ja

Jon Prosser, koji je poznat po objavljivanju nadolazećih izdanja u tehnologiji, ranije je rekao da Google planira da lansira svoj prvi pametni sat 26. maja. To nije nešto neočekivano, pošto se datum poklapa sa godišnjom I/O konferencijom tehnološkog giganta koja se obično održava u maju.

Međutim, prema izveštajima 9to5Google, Google mora da prođe još nekoliko regulatornih prepreka. Uređaj još uvek nije primećen na listama Federalne komisije za komunikacije i Bluetooth SIG-a, tako da bi 26. maj mogao biti kratak rok za njegovo objavljivanje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,