BIZIT plus

Apple se bori sa kontrolom kvaliteta u Indiji

Apple je naišao na kamen spoticanja u Indiji dok pokušava da poveća proizvodnju.

PCPress.rs Image

Tokom prošlih meseci Apple je poslao dizajnere proizvoda i inženjere iz Kalifornije i Kine da obuće lokalno stanovništvo i da uspostave proizvodnju u južnoj Indiji. Ali čini se da to nije dalo efekta.

Apple proizvodi jeftinije iPhone uređaje u Indiji od 2017. godine. A od prošlog septembra Indija je trebala da počne da pravi i druge proizvode. Međutim, čini se da to nije baš tako jednostavno.

Od momenta kada se Apple suočio sa brojnim izazovima u lancu proizvodnje promenjen je kurs. Ova kompanija je pokušala da smanji svoju zavisnost od Kine i odlučila se za Indiju. Još tada su brojni analitičari ukazivali da takva odluka može da bude pogrešna mada je neizbežna.

Problemi sa kojima se Apple trenutno suočava se odnose na pitanja slobodne trgovine, infrastrukture i logistike. Azija je u tim pogledima značajno ispred Indije. Međutim, Apple ima pozitivan stav i smatra da može da prevaziđe ovakvu vrstu prepreka.

Pročitajte i:  Apple Podcasts će automatski kreirati transkripcije u iOS-u 17.4

Iako se trenutno suočava sa brojnim problemima u Indiji, Apple je rešio da poveća svoju proizvodnju na 25% u ovoj državi. A trenutno pokreću proizvodnju svojih najnovijih modela upravo u Indiji. Čini se da je Apple rešio da uloži koliko god je potrebno a da za uzvrat prestane da bude zavistan od Kine i geopolitičkih odnosa.

Izvor: thewire.in

Facebook komentari: