ERP 2024

Apple sprema nove uređaje za jesen

Kao što je to običaj u ovo vreme, stižu nove runde glasina o dolazećim uređajima kompanije Apple, koji će po ustaljenom obrascu biti predstavljeni tokom septembra. I ove jeseni nas čekaju novi telefoni, ovaj put sa nešto drugačijom nomenklaturom, kao i osveženi iPad i iPad Pro tableti, te veći, 16-inčni MacBook Pro.

PCPress.rs Image

Još ranije smo videli da će novi iPhone telefoni imati tri kamere (osim najpristupačnijeg modela). Osim toga, sada znamo za još nekoliko značajnih noviteta. Novi iPhone telefoni će podržavati reverse wireless charging, odnosno moći će da pune baterije drugih bežičnih uređaja, zaa tu je i unapređeni Face ID senzor sa još širim uglovima. Što se kamera tiče, Pro modeli će imati tri kamere, i kombinovaće standardan, ultra-širokougaon senzor, kao i telefoto senzor. Očekuje se da će ove kamere nuditi veće rezolucije nego do sada, ali i da će biti učinkovitije u uslovima slabog osvetljenja.

Naslednik iPhone XR telefona će nositi oznaku “11”, dok će naslednici XS i XS Max telefona nositi sufiks Pro. Takođe, iPhone 11, uskoro najjeftiniji u ponudi kompanije Apple, će za razliku od iPhone XR modela imati dve kamere (XR je imao jednu). Takođe, očekuje se da će telefoni zadržati dosadašnji dizajn i da će uglavnom izgledati identično, sa razlikom u vidu kamera modula, koji je povećan da bi prihvatio tri senzora. Veće promene u tom pogledu se očekuju tek u modelima za 2020. godinu, kada se očekuje unapređeni dizajn, 5G podrška i zadnje 3D kamere.

Pročitajte i:  Google uvodi update za pretrage kako bi se pridržavao pravila EU o tehnologiji

Što se tableta tiče, nakon osvežavanja iPad Air i iPad Mini tableta početkom godine, Apple bi trebao da uveća dijagonalu osnovnog iPad tableta na 10,2 inča. Istovremeno, iPad Pro modeli će dobiti unapređenja brzine čipova, ali i kamera. Očekuju se još tanje ivice oko ekrana. Slično se očekuje i u domenu laptopa, gde će biti predstavljen 16-inčni MacBook Pro. Prema najavama, on će biti identične veličine kao trenutni 15-inčni modeli, tako da se očekuje da će i ovde uslediti istanjivanje okvira.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,