Apple razljutio korisnike postoljem za monitor od 999 dolara

Kompanija Apple je na svojoj godišnjoj konferenciji World Wide Developer Conference imala veliki broj predstavljanja i najava u uvodnom izlaganju, uključujući novi operativni sistem samo za iPad, nadolazeći iOS 13 i gašenje iTunes-a. Međutim, Apple-ove hardverske vesti su te o kojima se priča.

PCPress.rs Image

Kompanija je pokazala svoj novi Mac Pro desktop računar, koji izgleda kao mešavina grejalice, rendaljke za sireve i tostera, i predstavila Pro Display XDR monitor, 32-inčni ekran koji prikazuje 218 piksela po inču. Predstavili su i Pro Stand, aluminijumski stalak koji drži spomenuti monitor. Korisnici su neko vreme očekivali da će Apple otkriti novi Mac Pro, a Pro Display XDR takođe nije bio iznenađenje. Ono što je iznenadilo bilo je to što novi Apple monitor ne dolazi sa postoljem. Kupci će to zadovoljstvo morati da plate dodatnih 999 dolara.

Ni na monitor nema popusta. U SAD-u kupci mogu da očekuju da će ga plaćati suludih 4.999 dolara za Pro Display XDR. U međuvremenu, Mac Pro će koštati 5.999 dolara. Reakcija je, u najmanju ruku, bila negativna. Ovo je verovatno zbog činjenice da, za razliku od Apple-ovog direktora Tim Cook-a, većina nas nema neto vrednost od devet cifara.

Mnogi na društvenim mrežama su istakli da je Apple-ovo sjajni novo postolje od aluminija skuplji od nekih iPhone-a. U stvari, možete da kupite potpuno novi iPhone XS za istu cenu. Međutim, većina je jednostavno ponavljala reči „1.000 dolara“ i „stalak“ i prenosila od jednog do drugog sa različitim nivoima neverovanja, u rasponu od šaljivog preko ukočenog do besa.

Pretpostavljamo da taj bes ima nekog smisla. Kako se troškovi života povećavaju, plate stagniraju, a san o vlasništvu nad nekretninom kreće se sve dalje od nas, ljudima je potreban novi ali potencijalno ostvariv cilj. Možda, ako zaista budemo radili naporno, odustanemo od kafe i nikada ne izlazimo sa prijateljima, jednog dana i priuštimo sebi aluminijumsko postolje za monitor.

Pročitajte i:  Apple izgubio bitku za App Store u Velikoj Britaniji

Izvor: Junkee

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,