Data centri 2024

Apple sprema veliki redizajn iMac-a

Izgleda da MacBook Pro neće biti jedini Apple-ov računar koji će dobiti ozbiljan „face lifting“. Prema Bloomberg-u, Apple radi i na velikom redizajnu iMac all-in-one računara. Očekuje se da će tokom ove godine kompanija predstaviti dva nova modela koja će biti dizajnirana u stilu Apple Pro Display XDR monitora.

redizajn imac-a

Novi izgled

To bi značilo da će se ukloniti veliki okvir oko ekrana (kao na sadašnjim iMac računarima), kao i zakrivljena zadnja strana. Novi računari biće zasnovani na sledećoj generaciji ARM procesora, što će biti sledeći korak u Apple-ovom udaljavanju od Intel-a.

Veruje se i da kompanija radi na pristupačnijem modelu monitora koji će upotpuniti ponudu pored Pro Display XDR-a. Podsećamo da Pro Display XDR sam košta oko 5.000 dolara, a njegovo postolje „tričavih“ 1000 dolara. Jeftiniji displej će imati lošiji kvalitet slike u odnosu na dosadašnje profesionalne monitore i biće namenjen krajnjim potrošačima. To će biti prvi put još od 2016. godine, kada je prestala proizvodnja Thunderbolt Display-a, da Apple nudi consumer verziju monitora.

Pročitajte i:  Apple ponovo pregovara sa OpenAI o razvoju svog chatbota

U Bloomberg-ovom izveštaju se pominje i da Apple planira dve nove verzije Mac Pro računara. Prva verzija će imati isti dizajn kao i trenutni model i zasnivaće se na Intel-ovom procesoru. Drugi, interesantniji model, biće zasnovan na Apple Silicon procesoru, biće otprilike duplo manji od postojećeg modela sa aluminijumskim kućištem koje će podsećati na Power Mac G4 Cube.

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,