Snapchat obrisao nalog Donalda Trampa

Prošle nedelje, dok su mnoge društvene mreže preduzimale korake da zabrane ili ograniče postove predsednika Trampa nakon nasilnih nereda koji su zadesili Capitol Hill, Snapchat je na neodređeno vreme blokirao nalog odlazećeg predsednika na svojoj popularnoj aplikaciji.

PCPress.rs Image

Sve društvene mreže surove prema odlazećem predsedniku

U svojoj objavi, Snapchat je napisao da su nedelju dana razmatrali suspenziju na neodređeno predsednika Donalda Trampa, i da su proceniili da je ova akcija u najboljem interesu celokupne Snapchat zajednice. Takođe, piše da je u interesu javne bezbednosti da mu se onemogući nastup na aplikaciji, pogotovo zbog njegovih pokušaja širenja dezinformacija, govora mržnje i podsticanja nasilja, što predstavlja očigledno kršenje gotovo svih politika upotrebe na društvenim mrežama koje su zastupljene u Sjedinjenim Američkim Državama.

Snapchat je prve korake za ograničavanje Trampa i njegovog delovanja započeo prošlog juna, kada su prestali da promovišu njegov feed u odeljku Discover. Aplikacija je od tada zabeležila više desetina kršenja politike o govoru mržnje ili podsticanju nasilja, pa je u skladu sa tim uklanjala postove. Za razliku od drugih društvenih mreža, Snapchat se ne nudi kao nemoderirani feed vesti. Kako god bilo, Snapchat se samo pridružio listi mreža koje su blokirale Donalda Trampa, među kojima su: Twitter, Twitch i Facebook.

Pročitajte i:  Snap će dodavati vodene žigove na fotografije generisane uz pomoć AI

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: