Računari i Galaksija

Kako biti poželjan poslodavac i u periodu epidemije?

Domaća kompanija dala primer kako u godini krize da se sačuvaju sva radna mesta i zaposli najveći broj ljudi. PCR testiranje organizuju na nedeljnom nivou.

PCPress.rs Image

Više od milion evra donirala je kompanija Mozzart u borbi protiv korona virusa, kroz niz humanitarnih akcija za pomoć zdravstvenom sistemu i ugroženim kategorijama stanovništva. U godini krize, regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću posebnu pažnju posvetio je i svojim zaposlenima, vodeći računa da ovaj težak period prebrode što lakše, bez brige za svoja radna mesta.

Komunicirajući značaj preventivnih mera, njihovo pravilno sprovođenje, zaposleni su edukovani o svim specifičnostima COVID-a 19, pružane su im smernice za efikasniju organizaciju rada, a obezbeđena su sva zaštitna sredstva i oprema. Kako bi se sprečio rizik od širenja virusa, za zaposlene u kompaniji organizovani su besplatni PCR testovi na nedeljnom nivou, a rad od kuće bio im je omogućen i u periodima povoljnije epidemiološke situacije.

PCPress.rs Image

Kompanija je u 2020. zaposlila najveći broj ljudi u poslednjih pet godina. Tokom godine su uvođeni procesi koji su doprineli realizaciji poslovne strategije, samim tim otvoreno je dosta novih radnih mesta. Vanredne okolnosti nisu ugrozile ni mogućnost napredovanja, pa je tokom 2020. godine napredovalo duplo više zaposlenih nego u 2019. Zahvaljujući stabilnom poslovanju Mozzarta na drugim tržištima, zaposleni su imali priliku i za razvoj internacionalne karijere.

Osećaj solidarnosti i zajedništva koji je jedna od temeljnih vrednosti korporativne kulture kompanije, negovali smo i učešćem u društveno odgovornim akcijama, na volonterskoj bazi. Zaposleni su učestvovali u dobrovoljnom davanju krvi, kao i u humanitarnoj akciji Run&Walk for Belhospice, kada je prikupljeno 300.000 dinara za dobrotvornu organizaciju koja besplatno palijativno zbrinjava pacijente sa malignim bolestima. Naš IT sektor je osmislio veb servis volonteri.rs za povezivanje onih koji žele da pomognu sa onima kojima je pomoć potrebna, dok je više od 300 zaposlenih volontiralo tokom vanrednog stanja – istakla je Marija Božović, direktor ljudskih resursa u kompaniji Mozzart.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: