Apple tužen zbog prodaje iPhone 12 telefona bez punjača

Nakon što je Brazil „ucenio“ Apple da uključi punjače uz nove modele iPhone-a, možda će se nešto slično desiti i u kini. Naime, jedan kineski student tužio je Apple zato što uz iPhone 12 Pro Max nije dobio punjač. On tvrdi da USB-C to Ligthning kabl nije kompatibilan sa drugim punjačima, pa zbog toga nije bio u stanju da puni svoj telefon.

apple

U tužbi se navodi i da Apple-ove tvrdnje da time smanjuje zagađenje i količinu otpada, nisu tačne. Umesto toga, pominje se da je Apple ovo uradio kao izgovor da promoviše MagSafe bežični punjač, koji troši više energije nego standardni, žični punjači.

Apple je na prvom ročištu naveo da je danas uobičajeno da se telefoni prodaju bez punjača. Međutim, tužilac je naveo da mnogi kineski proizvođači telefona daju kupcima izbor – na primer, Xiaomi Mi 11 je u Kini u ponudi u dve varijante, sa ili bez punjača.

Suđenje još uvek traje i za sada nema indicija ko će pobediti u sporu. Ali, čak i ako izgubi, najviše što se može desiti je da Apple na svom sajtu omogući kupcima da čekiraju da li uz telefon žele i punjač.

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,