Data centri 2024

Apple ukida SIM karticu za iPhone 14 u SAD

Apple je dodao mnoštvo novih funkcija na svojim najnovijim modelima iPhone-a, uključujući elegantan izrez na ekranu za iPhone 14 Pro.

PCPress.rs Image

Za sada samo u Sjedinjenim Državama

Međutim, kao što je to često slučaj sa kompanijom, Apple dodaje dosta novih stvari ali i ukida mnoge. Ovaj put kompanija uklanja fizički slot za SIM. Na američkim modelima, kompanija će koristiti eSIM tehnologiju. Takva odluka će imati nekoliko efekata na korišćenje iPhone-a 14.

Prvi korak, predstavlja ne tako jednostavno prebacivanje SIM kartice sa trenutnog telefona na novi uređaj. Korisnici će morati da kontaktiraju svog operatera ili da završe proces registracije online. Zatim, većina ljudi kada putuju imaju tendenciju da kupuju lokalne SIM kartice kao način da uštede na troškovima. Tako nešto neće biti opcija ako kupite iPhone 14 u SAD.

Apple podržava eSIM otkako je predstavio iPhone XS, ​​XS Max i XR 2018. godine i uključio je tehnologiju u većinu svojih nedavnih Apple Watch i iPad uređaja.

Počevši od prošlogodišnjeg iPhone-a 13, kompanija je počela da dozvoljava korisnicima da koriste više eSIM-ova na istom uređaju u isto vreme. Dobra vest je da većina američkih operatera podržava ovu tehnologiju. T-Mobile je čak nedavno počeo da koristi eSIM kako bi omogućio korisnicima iPhone-a da isprobaju njegovu mrežu.

Pročitajte i:  Većina programera ne koristi opcije spoljnog plaćanja u App Store-u

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,