Apple upozorava da držite iPhone dalje od pejsmejkera

Izašlo je važno upozorenje za vlasnike iPhone uređaja, gde Apple upozorava kupce da bi njihovi pametni telefoni mogli da ometaju medicinske uređaje, uključujući pejsmejkere. U obaveštenju objavljenom na Apple-ovoj stranici za podršku u subotu, kompanija je proširila niz obaveštenja, upozoravajući korisnike da iPhone sadrži magnete i radio stanice koji emituju elektromagnetna polja, a oba mogu ometati medicinske uređaje poput ugrađenih pejsmejkera ​​i defibrilatora.

PCPress.rs Image

Udaljenost minimum 15 centimetara

Obaveštenje posebno upozorava korisnike o magnetima iznutra, i to u sva četiri iPhone 12 modela, kao i u MagSafe dodatku. Primećuje se da verzije iPhone 12 telefona sadrže više magneta nego prethodni modeli iPhone-a.

Apple je u ažuriranju rekao da medicinski uređaji mogu da sadrže senzore koji mogu reagovati na magnete ili radio talase koji se nalaze u neposrednoj blizini iPhone telefona. Kompanija preporučuje da iPhone i punjače MagSafe držite na sigurnoj udaljenosti od medicinskih uređaja – što se definiše kao udaljeno više od 15 cm, ili 45 cm kada je u pitanju bežično punjenje.

Kada je Apple predstavio iPhone 12 prošle jeseni, kompanija je takođe najavila povratak MagSafe – ranije omiljene MacBook funkcije – za iPhone. Kupci mogu kupiti MagSafe priključne stanice za bežično povezivanje uređaja i druge magnetne opreme, uključujući futrole i novčanike koji se prikače na zadnjoj strani telefona. Zdravstveni stručnjaci već dugo upozoravaju da ne koristite ili držite mobilne telefone preblizu ugrađenim medicinskim uređajima.

Pročitajte i:  Apple čipovi imaju hardverski propust mogućeg curenja podataka

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,