BIZIT plus

Apple Vision Pro se ne nosi tokom vožnje

Apple Vision Pro se na tržištu pojavio 2. februara, a oni koji su bili voljni da odvoje 3.500 dolara su postali prvi vlasnici novog AR/VR uređaja.

PCPress.rs Image

Društvene mreže su vrlo brzo postala preplavljene videima u kojima građani hodaju ulicom sa Apple Vision Pro uređajem na glavi – doduše nema ih mnogo (građana), jer cena nije mala, pa se uglavnom radi o nekoliko ljudi koje drugi snimaju. Pojedini se snimaju i sami, a dok rade svakojake stvari – neke od njih i nisu naročito pametan izbor.

Neki novi vlasnici najnovijeg Apple VR/AR headset-a su odlučili da Vision Pro koriste i tokom vožnje. Većina onih čiji su videi postali viralni vozi Tesla vozila, pa su ponovo pokrenuta pitanja oko korišćenja Tesla Autopilot-a na neodgovoran način. Već dugo slušamo da Autopilot ne sme da se koristi ako vozač ne obraća pažnju na put, ali vlasnicima nove Apple igračke bezbednost u saobraćaju izgleda ništa ne znači.

Važno je da se istakne da se ovde ne radi o jednom vozaču – ideja je postala primamljiva mnogima. Posebno onima koji čeznu za pažnjom.

Pročitajte i:  Apple pobija svaku tvrdnju iz tužbe DOJ-a

Izvor: Mashable

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *