BIZIT plus

Apple Watch fitnes praćenje je dovoljno dobro za olimpijske sportiste

Pametni satovi mogu biti moderna dodatna oprema, a nove funkcije ih polako pretvaraju u pametne telefone koje nosimo na ruci.

PCPress.rs Image

Olimpijski plivački tim Australije, koji je osvojio devet zlatnih medalja u Tokiju, hvali pametni sat

Ali ono u čemu su zaista dobri su hladni, čvrsti podaci. Milioni ljudi koji ih koriste za svakodnevno praćenje fitnesa to znaju, ali trčanje od 5 kilometara oko bloka nije ni pola njegovih mogućnosti, koje su dovoljno dobre da se čak i elitni sportisti oslanjaju na njega. Olimpijski plivački tim Australije koristi Apple Watch i iPad da fino podesi svoj trening, prema profilu koji je Apple napravio na Swimming Australia. Australijski plivački tim, Delfini, među najboljima je na svetu. Na Olimpijskim igrama 2020. osvojio je 21 medalju, uključujući devet zlatnih. Apple Watch podržava praćenje plivača od Serije 2 iz 2016. Ažurirani modeli, poput najnovije serije 7, mogu ne samo da broje krugove i tempo kruga, već i da automatski otkrivaju tipove zaveslaja.

Mogućnost praćenja podataka je jedna stvar, ali mogućnost da se to uradi dovoljno precizno za olimpijske sportiste je drugo. „Mogućnost da precizno izmerim svoj otkucaj srca između serija je zaista dragocena tačka podataka za mene i mog trenera da shvatimo koliko dobro reagujem na trening“, kaže Zac Stubblety-Cook, koji je osvojio zlatnu medalju na 200 metara prsno na Olimpijskim igrama u Tokiju. „Podaci su ključni sastojak kada je u pitanju dizajniranje rezultata performansi za sportiste“, rekao je menadžer za rešenja performansi Swimming Australia Džes Korones.

Pročitajte i:  iPad verzija Delta emulatora uskoro stiže

„Videli smo povećan angažman sportista koji nose Apple Watch, što nam daje više podataka za analizu i donošenje trenerskih odluka”. Apple nije jedini tehnološki gigant kome se Swimming Australia okrenula u potrazi za optimizacijom učinka svojih elitnih sportista. Olimpijski tim se udružio sa Amazonom 2019. kako bi koristio mašinsko učenje. Saradnja je dovela do toga da Swimming Australia izbaci sve svoje podatke o svojim sportistima – i takmičarima – u jezero podataka, koje je davalo informacije o strategijama učinka i treninga za Olimpijske igre 2020. iPad je takođe hvaljen kao koristan alat za olimpijce u plivanju Australije, iako je aplikacija Locker koju tim koristi za analizu snimaka trka i treninga dostupna samo za „nacionalno akreditovane trenere plivanja i analitičare“.

Izvor: Cnet

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,