Apple Watch Series 8 će navodno moći da otkrije da li imate groznicu

Predstojeći Apple Watch Series 8 će navodno imati senzor telesne temperature koji može da kaže da li imate groznicu, prema izveštaju Bloombergovog Marka Gurmana. Umesto da vam da tačno očitavanje, on veruje da bi sat trebalo da bude u stanju da otkrije skok telesne temperature, a zatim da vas ohrabri da razgovarate sa lekarom ili koristite termometar.

PCPress.rs Image

Gurman kaže da senzor telesne temperature još uvek mora da prođe interno testiranje, a ako to prođe, očekuje se da će Apple uključiti ovu funkciju u Watch Series 8, kao i „ robusni “ pametni sat za sportiste ekstremnih sportova o kojima se priča. Međutim, predstojeći početni Apple Watch SE verovatno neće imati senzor.

Glasine kruže već neko vreme

Glasine o novom senzoru telesne temperature kruže više od godinu dana. Gurman je prvi put ukazao na tu mogućnost u junu 2021, a kasnije se povukao od svog predviđanja u januaru ove godine. Zatim je ponovo promenio kurs u aprilu, napominjući da senzor telesne temperature možemo očekivati „već ove godine“. Analitičar lanca snabdevanja Ming-Chi Kuo takođe veruje da će senzor debitovati kasnije ove godine.

Pročitajte i:  Apple razvija moćan čip za Apple Car projekat

Prethodni izveštaji ukazuju da bi senzor telesne temperature takođe mogao da se koristi za praćenje plodnosti – promene telesne temperature mogu pomoći nekome da odredi kada je veća verovatnoća da će zatrudneti ili da predvidi kada će zatrudneti njihov period.

Osim senzora telesne temperature, Gurman kaže da će sve druge promene na hardveru Apple Watch-a „verovatno biti male“ i takođe nagoveštava mogućnost poboljšanja ekrana u modelima više klase. Gurman je prošle nedelje predvideo da će procesor serije 8 imati isti nivo performansi kao prethodni S7 i S6 čipovi — verovatno nećemo videti nadogradnju do 2023. U pogledu funkcija praćenja zdravlja na drugim nadolazećim uređajima, Gurman kaže da Novi model AirPods Pro, za koji se priča da je fokusiran na fitnes, ove godine verovatno neće stići sa detekcijom temperature ili otkucaja srca.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,