ePlaneta

Apple Watch spašava živote pozivima hitnoj pomoći

Apple Watch nastavlja da se dokazuje kao uređaj koji bi mogao da spase živote, ovog puta pomažući da dve osobe dobiju pomoć koja im je potrebna tokom vanrednih situacija u Ohaju i Minesoti.

PCPress.rs Image

Apple Watch Fall Detection je dostupan na Apple Watch Series 1 i novijim uređajima

CBS News izveštava da je Majkla Brodkorba udarilo vozilo koje je potom pobeglo sa lica mesta u Minesoti, ali je njegov Apple Watch detektovao udar i pozvao hitnu pomoć.

To je takođe upozorilo njegovu porodicu. Policija je kasnije identifikovala vozača.

Drugi Apple Watch, kako je izvestio Ej-Bi-Si, upozorio je radnike hitne pomoći u Sinsinatiju kada je 83-godišnji Vilijam Frajer sam šetao stazom reke Ohajo i pao nakon što mu je koleno popustilo. Kasnije je potvrđeno da je imao veliki krvni ugrušak koji je izazvao pad. Ugrušak je kasnije uklonjen, ali je moguće da je situacija mogla biti mnogo gora da Apple Watch nije pozvao pomoć.

Apple Watch Fall Detection je dostupan na Apple Watch Series 1 i novijim uređajima i automatski je omogućen za korisnike koji su stariji od 55 godina. Međutim, svako može ručno da omogući ovu funkciju i vredi razmisliti o tome ako ste neko kome se padovi dogaaju ili ste samo zabrinuti da nećete moći da dobijete pomoć ako dođe do pada.

Pročitajte i:  Nema dovoljno prostora na iPhone-u? Pre nego što izbrišete uspomene, proverite iOS podešavanja

Izvor: Redmondpie

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,