Google, Meta i Amazon – oglasi generisani AI

Google planira da koristi veštačku inteligenciju kako bi pomogao kompanijama da kreiraju reklame, navodi se u izveštaju CNBC. Interni dokumenti koje je ova kuća pregledala sugerišu da Google želi da koristi svoj novi jezički model PaLM 2 AI kako bi pomogao oglašivačima da generišu sredstva koja mogu da koriste u svojim oglasima.

PCPress.rs Image

Ovo prati izveštaj Financial Timesa u aprilu, koji je na sličan način naveo da bi Google uskoro mogao da pravi oglase spajanjem slika, video zapisa i teksta koje je dostavio oglašivač. Međutim, to nije jedini način na koji bi Google mogao da koristi svoj jezički model AI. CNBC izveštava da Google takođe istražuje načine da iskoristi svoj model veštačke inteligencije za pružanje video ideja Jutjuberima. Takođe bi mogao da integriše AI chatbot u Play prodavnici, Gmail-u i Mapama kako bi pružio korisničku podršku.

Drugi tehnološki giganti, poput vlasnika Facebook Meta, žele da učine AI alate dostupnim i oglašivačima. Prošle nedelje, Meta je lansirala AI Sandbok, koji deluje kao „igralište za testiranje“ kompanije za rane verzije alata za oglašavanje sa AI. Kompanija trenutno radi na alatima za generisanje pozadine, otkrivanje slike i generisanje teksta koji pomažu oglašivačima da kreiraju „različite poruke za određenu publiku“.

Pročitajte i:  Microsoft sprema redizajn Copilota

U međuvremenu, izveštaj The Information ukazuje da Amazon radi na načinu da generiše fotografije i video zapise za kompanije koje žele da kreiraju reklamne kampanje na platformi. Priča se i da kompanija gradi alatku za pretragu AI za razgovore koja bi trebalo da odgovara na pitanja kupaca, pomaže im da uporede proizvode i još mnogo toga.

Google je prošle nedelje održao svoj godišnji I/O događaj, gde je predstavio PaLM 2 i niz drugih AI funkcija koje pokreće model. Pored uvođenja rezimea generisanih veštačkom inteligencijom u Pretrazi, Google takođe radi na beležnici sa veštačkom inteligencijom koja je obučena za vaše dokumente, kao i na načinu na koji Plai prodavnica može da napravi svoje liste pomoću generativne veštačke inteligencije.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,