BIZIT plus

Meta ukida Facebook Messenger za Apple Watch

Nema više odgovaranja na Messenger ćaskanja korišćenjem pametnog sata.

PCPress.rs Image

Messenger za Apple Watch predstavljen je 2015.godine.

Kraj za još jednu aplikaciju visokog profila na Apple Watch-u. Prema izveštajima, Meta poručuje korisnicima Facebook Messenger-a da verzija za Apple Watch neće biti dostupna nakon 31. maja. Iako će korisnici i dalje dobijati obaveštenja o porukama nakon tog trenutka, neće imati mogućnost da odgovore. Korisnici mogu koristiti messenger na „iPhone-u, desktopu i vebu“.

Meta, (nekada Facebook) je predstavila Messenger za Apple Watch 2015.godine. Aplikacija nije mogla da ponudi tekstualne odgovore, ali ste mogli da šaljete audio klipove, nalepnice i slične odgovore prilagođene pametnom satu sa svog zgloba. To ga je učinilo korisnim za brzo potvrđivanje poruke bez korišćenja iPhone-a.

Postoji nekoliko faktora koji mogu biti uzrok. Za početak, ograničena interakcija je povredila privlačnost aplikacije. To je možda uticalo na njegovu potencijalnu publiku. Meta takođe otpušta oko 10.000 zaposlenih i preusmerava svoje napore u pokušaju da smanji troškove. To znači smanjenje manje bitnih projekata, a sigurno je pretpostaviti da Messenger za Apple Watch nije više glavni prioritet.

Pročitajte i:  Meta u saradnji sa kompanijom LG

Brojne poznate kompanije su tokom godina odustale od svojih aplikacija za Apple Watch. Meta je 2018.godine ukinula svoju Instagram aplikaciju. Slack, Twitter, Uber i drugi takođe su napustili pametne satove. U mnogim slučajevima, programeri su otišli ​​ili zbog nedostatka potražnje ili zbog nedostatka potrebe. Nema mnogo smisla imati posebnu aplikaciju za pametne satove ako će korisnici verovatno uvek koristiti svoj telefon.

Apple je možda svestan toga. Glasine sugerišu da bi watchOS 10 mogao biti redizajniran što se tiče vidžeta. Aplikacije se mogu zadržati, ali naglasak bi mogao biti na brzim informacijama, a ne na navigaciji aplikacija na malom ekranu. Čak i ako sada koristite Messenger za Apple Watch, možda nećete imati toliko motivacije da ga koristite ubuduće.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: