BIZIT plus

Apple za 2020. godinu (možda) priprema AR naočare

Prema renomiranom analitičaru koji prati Apple, Ming Či Kuo-u, možda ćemo već sledeće godine imati priliku da koristimo Apple-ove AR naočare. Kuo kaže da će proizvodnja AR naočara početi krajem ove ili početkom sledeće godine, a one će se koristiti povezane sa iPhone-om, koji bi na sebe preuzeo posao obrade podataka.

PCPress.rs Image

To bi osiguralo da same naočare budu lagane i udobne za nošenje – nešto u stilu Google Glass-a. Iako ovo nije zvanična potvrda da Apple radi na AR naočarima Kuo je poznat po tačnosti svojih izjava kada su Apple-ovi budući potezi u pitanju, a ovaj potez je svakako očekivan od strane kompanije.

Znamo da je direktor Apple-a, Tim Kuk, veliki obožavalac proširene realnosti, što je činjenica koja svakako ima težinu u ovakvim predviđanjima. Pored toga, Apple je u prethodnom periodu preuzeo nekoliko kompanija koje su radile na AR proizvodima, što je još jedan bitan činilac. Takođe, Kuk je nedavno naglasio da Apple ima nekoliko novih proizvoda koji će napraviti revoluciju. Tu su i nedavni Apple-ovi patenti koji objašnjavaju kako se specijalno dizajnirani objektivi mogu koristiti za snimanje slika direktno na oči korisnika, kao i kako se površina ekrana osetljivog na dodir može iskoristiti kao kontroler.

Pročitajte i:  iPhone 16 stiže sa tasterom koji menja sve

Ako su svi ovi tragovi pravilno protumačeni, tokom sledeće godine možda ćemo videti kako taj uređaj izgleda u stvarnosti.

Izvor: TechRadar

Facebook komentari: