PC Press Studio

Apple zatvara još prodavnica zbog COVID-19

Apple zatvara maloprodajne prodavnice kada je oko 10 odsto njegovih zaposlenih pozitivno na testu na COVID-19, prema izveštajima Bloomberg-a.

PCPress.rs Image

Zatvaranje se nastavlja

Gomila Apple prodavnica širom SAD-a i Kanade biće zatvorene tokom praznične kupovine i to u poslednjem trenutku. Tehnološki gigant je privremeno zatvorio osam lokacija zbog porasta slučajeva COVID-19, kako u javnosti tako i među zaposlenima.

Zatvorene su sledeće prodavnice:

  • Dadeland u Miami-ju
  • The Gardens Mall u Palm Beach-u
  • Lenox Square u Atlanta-i
  • Cumberland Mall u Atlanta-i
  • Highland Village u Houston-u
  • Summit Mall u Ohio-u
  • Pheasant Lane u New Hampshire-u
  • Sainte-Catherine u Montreal-u

Kompanija je takođe zatvorila prodavnice na Hawaii-ma, Maryland-u, Ohio-u, Ottawa-i i Texas-u ranije ovog meseca, iako je to trajalo samo nekoliko dana. Jedna od njegovih maloprodajnih lokacija u Miami-ju, ostaje zatvorena.

U saopštenju kompanije stoji: “Redovno pratimo uslove i prilagodićemo naše zdravstvene mere kako bismo podržali dobrobit kupaca i zaposlenih. Ostajemo posvećeni sveobuhvatnom pristupu za naše timove koji kombinuju redovno testiranje sa svakodnevnim zdravstvenim pregledima, maske koriste i zaposleni i kupci. Prodavnice se redovno čiste a radnici imaju plaćeno bolovanje.”

Pročitajte i:  Kina provalila bezbednosnu funkciju Apple iPhone

Možda u pokušaju da ubede ljude da kupuju online, Apple kupcima nudi „besplatnu dvočasovnu kurirsku dostavu odgovarajućih artikala na zalihama“.

Ponuda se ne odnosi na „Mac računare, gravirane proizvode i određene vrste porudžbina, uključujući narudžbine plaćene finansiranjem ili bankovnim transferom“. Naravno sve ovo se podrazumeva dok je proizvod kvalifikovan i dostupan. Praznici su i kompanije se i dalje bore sa nestašicom komponenti, tako da će dostupnost najverovatnije biti ograničena. Kupci mogu dobiti svoje porudžbine besplatno ako ih naruče pre 24. decembra.

Apple je preduzeo druge korake ranije ovog meseca nakon porasta slučajeva i pojave Omicron varijante. Odlučio je da odloži svoje planove povratka u kancelariju, koji je trebalo da počne u februaru, i ponovo uveo obavezne maske u svim svojim prodavnicama u SAD.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,