Apple odlaže povratak u kancelarije

Predviđeni datum je pomeren zbog pandemije korona virusa.

PCPress.rs Image

Virus narušava sve planove

Apple je sada, po četvrti put, morao da prilagodi svoje planove za povratak u kancelariju. Iako je bilo predviđeno da radnici započnu hibridni raspored u februaru, brzo širenje Omicron varijante virusa bacilo sumnju na te sporne planove.

Tokom pandemije, Apple je više puta pokušavao da postavi smernice kada će rad u kancelarijama ponovo početi. Početni cilj za septembra 2021.godine je loše primljen od strane nekih zaposlenih koji su formirali organizaciju „zagovornika rada na daljinu“ i distribuirali kritično pismo prema predlogu politike.

Delta varijanta virusa je zahtevala dalja odlaganja, koja su bila pomerena na januar, a zatim februar 2022.godine.

Brza prenosivost Omicron-a je ove nedelje vratila mandate za maske za Apple prodavnice širom zemlje. Tri maloprodajne lokacije u Annapolis-u, Miami-u i kanadskoj prestonici Ottawa-i takođe su zatvorene nakon izbijanja virusa.

Lyft, Uber i Google-ova matična kompanija Alphabet takođe su odložili povratak svojih kancelarija, a poslednja dva, poput Apple-a, nisu postavili novi ciljni datum. Gotovo je izvesno da će i druge kompanije sa mogućnošću rada na daljinu slediti njihov primer u narednim danima i nedeljama.

Pročitajte i:  Apple u 2024. godini planira da poveća kupovinu 3 nm čipova za 50 procenata

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,