Apple zvanično predstavio iPhone 11, Pro i Pro Max

Naslednik iPhone XR, iPhone 11, prodavaće se po ceni od 699 dolara, dok će dva nova flagship iPhone 11 Pro i Pro Max koštati 999 dolara i 1.099 dolara, respektivno. Sva tri modela biće dostupna za rezervaciju počev od petka, 13. septembra, a isporuke kreću od 20. septembra.

PCPress.rs Image

iPhone 11 dolazi u staklenom dizajnu, koji je „najteži ikad među pametnim telefonima“, a biće dostupan u šest boja: ljubičastoj, beloj, zelenoj, žutoj, crnoj i crvenoj. iPhone 11 Pro i Pro Max dolaziće u mat finišu u zelenoj, sivoj, srebrnoj i zlatnoj boji. Svi telefoni poseduju A13 Bionic procesor, koji je najbrži CPU kod pametnih telefona i poboljšanje u odnosu na A12 Bionic kod iPhone XR-a.

iPhone 11 ima Liquid Retina ekran od 6,1 inča i ima dve kamere na zadnjoj strani u velikom pravougaonom određenom delu. Apple je dodao mnoštvo novih hardverskih i softverskih funkcija fokusiranih na kameru ovog puta – tu je 12 MP širokougaona kamera i 12 MP ultra široka kamera sa dva puta optičkim zumom. Postoji novi noćni režim koji koristi prilagođavanje i novi portret režim koji sada radi na kućnim ljubimcima. Opcija Quick Take omogućava da brzo snimite video u foto režimu, tako što ćete pritisnuti dugme za slikanje, slično funkciji u Instagram Stories. Prednja kamera takođe ima brži Face ID i prvi put dobija slo-mo video.

Pročitajte i:  Apple radi na razvoju ličnih robota za domove

PCPress.rs Image

iPhone 11 Pro dolazi sa ekranom od 5,8 inča, dok Pro Max dolazi sa ekranom od 6,5 inča. Ekran koristi novi OLED panel koji Apple naziva „Super Retina XDR displej.“ Telefoni imaju tri kamere na zadnjoj strani – širokougaonu od 12 MP, telefoto objektiv od 12 MP i ultra široki objektiv od 12 MP.

Poređenja radi, prošlogodišnja tri modela iPhone uređaja koštala su od 749 dolara za 64 GB iPhone XR, 999 dolara za 64 GB iPhone XS i 1.099 dolara za 64 GB iPhone XS Max. Kada se novi telefoni puste u prodaju, Apple će sniziti cenu iPhone 8 na 449 dolara, a iPhone XR na 599 dolara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,