Arigamix: Sledeći korak u evoluciji upravljanja dokumentima i procesima

Savremeni sistemi za elektronsko upravljanje dokumentima konstantno evoluiraju, a mi vam predstavljamo najnoviji sistem klase Content Service Platform – moćnu, tehnološku i univerzalnu ARIGAMIX platformu koja kombinuje mogućnosti različitih klasa sistema upravljanja dokumentima i procesima.

PCPress.rs Image

Istorija tržišta sistema za elektronsko upravljanje dokumentima počela je pre oko 30 godina.

Prvi sistemi koji pružaju osnovne mogućnosti za automatizaciju rada s dokumentima – DMS sistemi, evoluirali su u sisteme za upravljanje korporativnim sadržajem – elektronske arhive, ECM sisteme.

Za automatizaciju kretanja pojedinačnih dokumenata duž ruta odobravanja i obrade u DMS sistemima, implementirana je funkcionalnost automatske promene statusa i vlasnika dokumenata. Za automatizaciju procesa od početka do kraja, gde je poslovni proces u prvom planu, a dokumenti su artefakti procesa, korišćeni su sistemi klase BPM.

Dvofazni pristup

Pristup odvojene implementacije i naknadne integracije funkcionalnosti ECM i BPM rešenja, često različitih proizvođača, u praksi se pokazao izuzetno dugim i skupim. Zbog toga su kompanije često birale lakše specijalizovane proizvode i rešenja za različite zadatke (portal, service desk, upravljanje nabavkama, arhiva pravnih dokumenata), čime su u infrastrukturi stvarali mešavinu različitih sistema i dodatno pogoršavali situaciju.

Pročitajte i:  Spremni za promene?

PCPress.rs Image

Sistemi klase CSP (Content Service Platform) su novi korak u evoluciji sistema za elektronsko upravljanje dokumentima. Pojam je zvanično uveo Gartner 2017. godine.

CSP je, u suštini, univerzalna, skalabilna platforma otporna na greške, koja kombinuje DMS, ECM i BPM servise i druge, pruža alate i tehnologije low-code za konfigurisanje širokog spektra međusobno integrisanih rešenja.

Naša ARIGAMIX platforma je platforma nove generacije CSP klase koju je razvio tim s dugom istorijom i bogatim iskustvom.

Platforma je prvobitno kreirana u CSP konceptu, s modernom arhitekturom s naglaskom na performansama, otpornosti na greške i skalabilnosti, te stoga ne vuče za sobom arhitektonske probleme i rudimente iz starijih verzija.

Širok spektar mogućnosti

ARIGAMIX obezbeđuje mnoge konstruktore (uključujući moćan workflow-designer), podešavanja i tehnologije low-code za brzo kreiranje kompleta najraznovrsnijih rešenja za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima, izgrađenih na jednoj platformi, na primer:

  • Elektronske arhive dokumenata.
  • Različiti procesi odobravanja i obrade dokumenata (odobravanje ugovora, kadrovski procesi, izmirenje gubitaka po osnovu osiguranja, odobravanje bankarskog kredita, otvaranje novog prodajnog mesta, verifikacija kompleta dokumenata, procesi kontrole kvaliteta proizvoda, obrada faktura itd.).
  • Service Desk, upravljanje narudžbama za propusnicu / taksi / službeno putovanje / godišnji odmor / kupovinu robe i materijala itd.
  • Zadaci upravljanja predmetima (razni poluformalizovani procesi).
  • Novinski portali, vesti online, baze znanja, pregled sadržaja i još mnogo toga.
Pročitajte i:  Pet razloga da vaša poslovna rešenja budu u oblaku

I ovo još nije potpuni spisak.

PCPress.rs Image

ARIGAMIX platforma ima moćan podsistem za pristup zasnovan na korisničkim ulogama: korisnici mogu da koriste samo one dokumente i funkcije koji su predmet njihovih prava.

Implementacija u ARIGAMIX-u različitih alata za kolektivni rad s dokumentima i sistemskim objektima, omogućuje značajno ubrzanje izvršenja zadataka, obrade dokumenata i odlučivanja.

Fleksibilna integracija

Mogućnosti integracije ARIGAMIX-a su, u stvari, beskrajne. Uz pomoć ARIGAMIX alata za integraciju može da se obezbedi koncept u kome korisnici, u okviru jednog poslovnog procesa, nastavljaju da rade u interfejsima različitih informacionih sistema na koje su se navikli, dok ARIGAMIX upravlja procesom od početka do kraja, koristeći podatke iz ovih sistema.

PCPress.rs Image

Podrška u ARIGAMIX-u različitim serverskim operativnim sistemima, DBMS-u, kao i različitim pregledačima za klijentsku Web aplikaciju (uključujući mobilne verzije pregledača) pojednostavljuje primenu platforme u postojećoj infrastrukturi i omogućava optimizaciju budžeta za sistemski softver.

Preko različitih interaktivnih izveštaja možete da pratite ključne indikatore poslovnih procesa, a uz pomoć fleksibilnih alata za prilagođavanje da kontinuirano poboljšavate rešenja, dovodeći automatizaciju preduzeća do savršenstva.

Pročitajte i:  Ko je Watson i čime se on bavi

Arigamix.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,