BIZIT plus

Da li ste spremni za 1. januar 2023?

U Srbiji od prvog dana sledeće godine počinju da se primenjuju odredbe Zakona o elektronskom fakturisanju koje se odnose na privatne kompanije. Odredbe ovog Zakona su već na snazi za javna preduzeća, kao i za privatne kompanije ka javnim preduzećima.

PCPress.rs Image

Šta nam donosi 1. januar 2023?

Ključna novina koja čeka sve privatne kompanije jeste potpuno ukidanje prijema i slanja faktura u papirnom obliku. Zakonodavac je predvideo koji će format i standard biti u upotrebi, a regulisao je arhiviranje faktura u elektronskom obliku. Privatnim kompanijama ostaje „samo” da isprate instrukcije date pomenutim Zakonom i podzakonskim aktima, što nikako ne znači samo upoznavanje sa Zakonom, već rešavanje zadatka koji ima nekoliko koraka:

  • pronalaženje adekvatnog softverskog rešenja,
  • ugovaranje implementacije odabranog rešenja,
  • planiranje aktivnosti tako da ostane dovoljno vremena za testiranje i pritom ne remetiti poslovne procese i sam rad kompanije.

Unimaze rešenja

Kompanija Unimaze je islandska kompanija s više od 20 godina iskustva u kreiranju i implementaciji rešenja koja za zadatak imaju da automatizuju poslovne procese sa ciljem preusmeravanja vremena koje se troši na manuelne aktivnosti na zadatke i teme koji čine srž poslovanja kompanije. Na taj način Unimaze rešenja povećavaju stepen produktivnosti i efikasnosti zaposlenih, odnosno pomažu povećanje profita kompanije.

Pročitajte i:  Pet razloga da vaša poslovna rešenja budu u oblaku

PCPress.rs Image

Unimaze rešenja možete koristiti bez obzira na to imate li većERP ili ne. Kompanije koje već koriste ERP, implementacijom Unimaze Platform rešenja dobijaju dodatnu vrednost, a to je laka integracija sa svim vodećim komercijalnim ERP rešenjima kroz razvijene konektore koji omogućavaju brzu integraciju koja ne remeti redovne poslovne procese.

Unimaze Platform rešenje za razmenu e-dokumenata predstavlja skup rešenja koja ga čine modularnim, odnosno prilagodljivim potrebama i očekivanjima krajnjih korisnika. Osim modularnosti, Unimaze Platform rešenje je i skalabilno, što dodatno podiže stepen iskorišćenosti implementiranog rešenja. Dodatno, integracija Unimaze rešenja i ERP rešenja povećava produktivnost i efikasnost, što rezultuje značajnim uštedama u odnosu na dosadašnji način rada sa fakturama i pratećim dokumentima u papirnom obliku.

Neke od funkcionalnosti Unimaze Platform rešenja su:

  • Unimaze Digitizer – jedinstveno rešenje koje upotrebom Machine Learning (ML) i Artificial Intelligence (AI) tehnologija konvertuje papirna dokumenta u elektronske fakture i elektronska dokumenta. Proces konvertovanja dokumentacije zahteva minimalnu aktivnost zaposlenih jer se vremenom korišćenje Unimaze Digitazer rešenja smanjuje upravo zbog ML komponente (sistem praktično uči od korisnika rešenja).
  • Unimaze Approval Systemcloud rešenje koje vam omogućava da za svaki tip dokumenta definišete proces odobravanja sa onoliko koraka koliko to vaši poslovni procesi zahtevaju.
  • Unimaze MS Teams integracija – svi korisnici Microsoft 365 rešenja koja sadrže Microsoft Teams aplikaciju, imaju mogućnost da prate svoje fakture, da ih pregledaju, komentarišu ili zajedno preduzimaju dodatne aktivnosti nad fakturama i ostalim dokumentima koje razmenjuju.
Pročitajte i:  MUK grupa otvorila kancelariju u Srbiji

PCPress.rs Image

Unimaze rešenja su tu da vam pomognu u automatizaciji poslovnih procesa i usklađivanju s nastupajućim zakonskim odredbama. Sledeći korak je da zajedno definišemo vaše potrebe u skladu s vremenskim rokovima kako bismo predstojeću tranziciju učinili što lakšom i udobnijom za vas.

unimaze.com/sr

 

Facebook komentari: