Zebra

Ariv e-bicikl kompanije General Motors dostupan prvo u Evropi

General Motors je zvanično izašao na tržište sa kompaktnim i sklopivim električnim biciklima koje je predstavio prošle godine pod imenom Ariv. Iako je kompanija dizajnirala i konstruisala bicikle u Mičigenu i Ošavi u Ontariju, prvo će biti dostupni u evropskim zemljama Nemačkoj, Belgiji i Holandiji. Iz GM-a poručuju da su izabrali te lokacije „zbog popularnosti litijum-jonskih baterija na tim tržištima“, što ima smisla ako malo bolje razmislite.

Do imena Ariv proizvođač automobila je došao tako što je organizovao takmičenje kada je najavio novi projekat, a pobednik je osvojio 10.000 dolara. Oba modela pokreću motori GM-a koji su dizajnirani specijalno za ovu priliku i mogu dostići brzine do 1,6 km/h sa četiri nivoa pomoćne snage. Potrebno je oko tri i po sata da se baterije potpuno napune i imaju autonomiju od oko 65 km.

Kompaktni e-bicikl pod nazivom Ariv Meld doći će sa cenom između 2.750 i 2.800 evra. U međuvremenu, preklopni e-bicikl pod imenom Ariv Merge, koji korisnici mogu da preklapaju i kotrljaju na dva točka ako žele, koštaće između 3.350 i 3.400 evra. Oba modela su sada dostupna za rezervacije na sajtu bikeexchange.com i počeće da se isporučuju u drugom kvartalu 2019. godine.

Pročitajte i:  GM najavljuje alternativu Google Mapama sa glasovnim komandama

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,