Top50 Glas publike

Ariv e-bicikl kompanije General Motors dostupan prvo u Evropi

General Motors je zvanično izašao na tržište sa kompaktnim i sklopivim električnim biciklima koje je predstavio prošle godine pod imenom Ariv. Iako je kompanija dizajnirala i konstruisala bicikle u Mičigenu i Ošavi u Ontariju, prvo će biti dostupni u evropskim zemljama Nemačkoj, Belgiji i Holandiji. Iz GM-a poručuju da su izabrali te lokacije „zbog popularnosti litijum-jonskih baterija na tim tržištima“, što ima smisla ako malo bolje razmislite.

PCPress.rs Image

Do imena Ariv proizvođač automobila je došao tako što je organizovao takmičenje kada je najavio novi projekat, a pobednik je osvojio 10.000 dolara. Oba modela pokreću motori GM-a koji su dizajnirani specijalno za ovu priliku i mogu dostići brzine do 1,6 km/h sa četiri nivoa pomoćne snage. Potrebno je oko tri i po sata da se baterije potpuno napune i imaju autonomiju od oko 65 km.

Kompaktni e-bicikl pod nazivom Ariv Meld doći će sa cenom između 2.750 i 2.800 evra. U međuvremenu, preklopni e-bicikl pod imenom Ariv Merge, koji korisnici mogu da preklapaju i kotrljaju na dva točka ako žele, koštaće između 3.350 i 3.400 evra. Oba modela su sada dostupna za rezervacije na sajtu bikeexchange.com i počeće da se isporučuju u drugom kvartalu 2019. godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,