ePlaneta

Artifact dobija funkciju pretvaranja teksta u govor

Artifact — nova aplikacija za vesti koju su kreirali suosnivači Instagrama Kevin Systrom i Mike Krieger — dodaje funkciju pretvaranja teksta u govor zasnovanu na veštačkoj inteligenciji koja će vam čitati članke vesti.

PCPress.rs Image

Kompanija nudi novu funkciju kao deo partnerstva sa Speechify. Snoop Dogg i Gwyneth Paltrow su među glasovima koji mogu da vam pročitaju vesti, a ako želite ideju kako bi to moglo da zvuči, možete čuti njihove AI glasove na Speechify-ju. Na raspolaganju je više od 30 engleskih glasova, prema portparolu Artifacta Robbi Stein-u. Da biste uključili plejer za pretvaranje teksta u govor, možete da dodirnete ikonu „play“ koju ćete videti na donjoj traci dok čitate članak, i plejer će vam omogućiti da izaberete stvari kao što su brzina čitanja (do 4,5x!) i koji glas ćete čuti. Zvuk može da nastavi da se reprodukuje u pozadini dok istražujete druge delove Artefacta ili čak i ako napustite aplikaciju.

Funkcija pretvaranja teksta u govor je sada dostupna na iOS-u i uskoro dolazi na Android, kaže Stain. Probao sam to nekoliko minuta u iOS aplikaciji i glasovi su sasvim u redu – možete reći da su glasovi veštačke inteligencije, ali kao način da se slušaju tekstualni članci, oni obavljaju posao.

Artifact je prvi put lansiran u januaru i stalno je ažuriran u mesecima od tada. Aplikacija ima gomilu drugih funkcija koje pokreće veštačka inteligencija, uključujući mogućnost sumiranja članaka i ponovnog pisanja klikbejt naslova.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,