Apple će koristiti 3D štampanje da napravi Apple Watch Ultra mehaničke delove

Sledeće izdanje Apple Watch Ultra će sadržati titanijumske mehaničke delove, od kojih su neki proizvedeni 3D štampanjem kako bi se uštedeli vreme i troškovi, kaže analitičar Ming-Chi Kuo.

PCPress.rs Image

Apple može ubrzati vreme potrebno za proizvodnju — dok istovremeno smanjuje troškove

Apple se verovatno neće okrenuti potrošačkim 3D štampačima za novi Apple Watch Ultra, ali navodno će se udaljiti od svog redovnog CNC procesa obrade, barem delimično. Kompjuterizovana numerička kontrola (CNC – Computerized Numerical Control) je proces uzimanja CAD dizajna i automatske proizvodnje delova rezanjem materijala.

Analitičar Ming-Chi Kuo kaže da će Apple nastaviti da koristi CNC i da će se čak koristiti za doradu elemenata 3D štampanih mehaničkih delova. Ali prelaskom na 3D štampanje, Kuo kaže da Apple može ubrzati vreme potrebno za proizvodnju — dok istovremeno smanjuje troškove.

Apple će usvojiti 3D štampanje za druge proizvode. Pored iste uštede u vremenu i troškovima, veruje se da će to pomoći u poboljšanju Apple-ovih ESG performansi — metrike životne sredine, društva i upravljanja koje se tiču održivosti kompanije.

Pročitajte i:  EU kažnjava Apple sa skoro 2 milijarde dolara

Očekuje se da će druga generacija Apple Watch Ultra-a biti objavljena na jesen, verovatno uz Apple Watch Series 9.

Izvor: Appleinsider

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,