Assassin’s Creed Origins – edukativna verzija bez nasilja

Mnogi ljubitelji igre Assassin’s Creed Origins ističu da su im omiljeni delovi baš oni mirni, dok šetaju po krovovima starog Rima ili Londona iz vremena industrijske revolucije, a pre nego što dođe do scena nasilja. Takvi trenuci često bivaju prekinuti kada igrač kroči na zabranjeno tle, te ga priča primora da ubije nekoga, kako bi mogao da u miru nastavi svoju virtuelnu šetnju.

PCPress.rs Image

Tako bi igrače koji vole da se kreću u mirnodopskim uslovima mogla da obraduje nova verzija Assassin’s Creed Origins – discovery tour. Ova varijanta se udaljava od nasilja koje je osnova matične igre, pa igraču nudi virtuelnu turističku turu kroz delove starog Egipta, te podseća na audio ture iz muzeja, samo što virtuelnom turisti omogućava i da se penje na piramide, ili da se provoza Nilom dok uči o svetu koji je jednom postojao.

Turistička tura se dešava u istom ambijentu kao i originalna video-igra, ali su mnogi aspekti izbačeni, pa nema borbi, nivoa koje bi trebalo preći, te artefakata koje igrač sakuplja. Kada se prođe prvi deo, otvaraju se nove mogućnosti, te igrač može da ide gde god poželi, a ponuđeno mu je 70 novih tura koje pokrivaju sve od svakodnevnog života u starom Egiptu, preko izgradnje piramida, do biografija ključnih likova, poput Kleopatre.

Pročitajte i:  Microsoft Copilot: Drug za igranje video igara

PCPress.rs Image

Assassin’s Creed Origins nije prva video-igra čiji su se kreatori odlučili na ovaj korak, te već postoje edukativne verzije igara Minecraft, te Civilisation V, ali neverovatni Assassin’s Creed detalji kreiraju kvalitetnije iskustvo, te igrači turu ne doživljavaju kao lekciju iz istorije, već kao mogućnost da lutaju starim Egiptom, te nešto i nauče, ali pod uslovom da sami to požele.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,