Microsoft Copilot: Drug za igranje video igara

Oni koji uživaju u video igrama znaju da je iskustvo igranja bolje kad je tu neko ko može da pomogne, ili bar da reaguje na ono što se dešava na ekranu. Čak su igre koje su pravljene za jednog igrača tako zanimljivije. Microsoft tu može da pomogne – Copilot u tandemu sa GhatGPT-4o se ponaša kao virtuelni gejming prijatelj.

PCPress.rs Image

Na društvenim mrežama su se pojavili postovi u kojima igrači razgovaraju sa AI posmatračima dok igraju Minecraft. Ova igra je inače usamljenička, ali to ne znači da nije zabavnija u društvu. U jednom od objavljenih videa se vidi (i čuje) kako Copilot igrača savetuje kako da napravi mač, u drugom kako identifikuje zombija i upozorava ga na opasnost.

https://twitter.com/MSFTCopilot/status/1792625882634281231

Nove Copilot funkcije nisu nešto što će ubrzati AI revoluciju, ali demonstriraju kako Copilot može da pomaže informacijama koje pruža u audio formatu, bez potrebe da se igra pauzira. Pored uputstava izgovara i stvari koje bi pravi prijatelj rekao u sličnim situacijama: „Uh, to je bilo blizu“, kaže u jednom trenutku, „Odlično si se snašao!“

Pročitajte i:  Manor Lords: Video igra koju svi žele

Sve ovo podseća na scene iz naučno-fantastičnih filmova – na primer na onu iz Her u kojoj Theodore od AI bota traži savet dok igra video igru. Život sve više liči na film.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *