ERP 2024

Assassin’s Creed Valhalla – “Animus decides” izbor karaktera

Uoči izlaska, došlo je do zabune oko podrazumevane opcije Assassin’s Creed Valhalla koja vam omogućava da u raznim tačkama igrate i mušku i žensku verziju glavnog junaka Eivora.

PCPress.rs Image

Eivor može biti oba pola

Prisutan je, naravno, i izbor da se Eivor igra isključivo kao žena ili samo kao muškarac, ali Ubisoft je rekao da će opcija igre “Animus decides” pružiti više tragova o široj priči igre i da je prema tome podrazumevana. Ali kada biste se prebacili između dve opcije? Koliko često bi se to događalo? Odgovor je, srećom, vrlo jednostavan. Izaberite podrazumevanu opciju “Animus decides” i igraćete kao ženski Eivor kroz veliku većinu igre, osim u dva mitološka carstva Asgard i Jotunheim. Tamo ćete preuzeti nešto drugačiju ulogu i umesto toga pojaviti se kao muški Eivor. Postoje dobri razlozi zbog kojih izgledate drugačije u ovim carstvima sličnim snovima, kojima se pristupa putem mističnih napitaka u vašem selu.

Međutim, za svakoga ko želi da isproba podrazumevanu opciju Ubisofta, ali je zabrinut zbog razdvojenog iskustva, budite uvereni da to nikada nije slučaj i samo produbljuje jednu od pametnijih narativnih misterija u igri. Ako znate narativni razlog za ovo i vidite njegov ukupni uticaj na ogroman, ogroman procenat iskustva, ova opcija je zapravo ona koju bih preporučio“, napisao je Tom Phillips, News Editor, ranije ove nedelje u Eurogamer-ovom pregledu Assassin’s Creed Valhalla. Čak i ako ste već započeli igranje Valhalle, možete u bilo kom trenutku da promenite izgled i izaberete podrazumevanu opciju „ Animus decides“ kasnije ako želite da istražite drugačiji izbor.

Na kraju, zanimljivo je razmotriti šta ovo sve znači: da je ženski Eivor kanonsko iskustvo za sve vaše avanture u Norveškoj i Engleskoj – baš kao što je Odisejeva Kasandra bila u Drevnoj Grčkoj – i da dve od tri Valhalline opcije karaktera igrate kao žensko Eivor za veliku većinu igre. U kontekstu trenutnih napora za ženskim protagonistom Assassin’s Creed-a, to je jedinstvena situacija za igru čiji marketing umesto Eivora predstavlja muškog Vikinga.

Izvor: Eurogamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: