Računari i Galaksija

ASUS: Eee PC™ 1215N, novi multimedijalni netbook

Efikasno integrisanje Intel® Atom™ D525 procesora sa NVIDIA® ION™ diskretnom grafikom nove generacije obezbeđuje do sada neviđene performanse u netbook segmentu

Sva ograničenja po pitanju multimedijalne zabave koja su do sada imali netbookovi nestaju sa dolaskom ASUS Eee PC™ 1215N modela. ASUS je uspeo da u kompaktno netbook kućište smesti Intel® Atom™ D525 procesor i novu generaciju NVIDIA® ION™ diskretne grafike, obezbeđujući odlične performance. Ovaj netbook poseduje i najnovije tehnologije kao što su USB 3.0 i Bluetooth 3.0.

Eee_PC_1215N_Right_OpenSjajne performanse uz energetsku efikasnost

Eee PC™ 1215N iz osnova menja sliku o netbooku kao uređaju koji je primeren samo za manje zahtevni rad na računaru. Kombinujući Intel® Atom™ D525 procesor sa dva jezgra koja rade na 1,8 GHz i novu generaciju NVIDIA® ION™ diskretne grafike sa NVIDIA® Optimus™ tehnologijom, 1215N nudi odlične multimedijalne mogućnosti.

NVIDIA® Optimus™ tehnologija inteligentno prebacuje između integrisane i diskretne grafike obezbeđujući optimalno rešenje u datom trenutku, čime se produžava trajanje baterije.

Uživanje u multimediji u svakom trenutku

NVIDIA® ION™ diskretna grafika nove generacije koja se nalazi u Eee PC™ 1215N omogućava vizuelni doživljaj nikada ranije viđen na netbookovima. Kristalno jasna i glatka reprodukcija videa visoke definicije (1080p) na ekranu rezolucije 1366 x 768 sa 16:9 odnosom stranica, samo je jedna od atraktivnih mogućnosti.

Pročitajte i:  ASUS ROG Ally: Nova mladost ručnih gejming konzola

Hardverski dekoderi ugrađeni u 1215N savršeno dekodiraju H.264, VC1 i MPEG2 formate, dok HDMI port omogućava punu HD 1080p reprodukciju na velikim eksternim ekranima.

Pored toga, 1215N poseduje poklopac koji pokriva web kameru, štiteći je od prljanja i obezbeđujući dodatnu zaštitu privatnosti.

Efikasno povezivanje velikim brzinama

Eee PC™ 1215N dolazi sa naprednim fukcijama za povezivanje, koje koriste najmodernije tehnologije.

USB 3.0 dozvoljava korisnicima da prenose datoteke brzinom do 4,8 GB u sekundi, skoro 10 puta brže nego sa USB 2.0. Bluetooth 3.0 omogućava korisnicima sinhronizaciju sa brojnim digitalnih uređajima brzinama koje su 8 puta veće nego pri korišćenju Bluetooth 2.1.

802.11n Wi-Fi povezivanje omogućava korisnicima brže surfovanje i veći protok u odnosu na 802.11 b/g standard.

Eee PC™ 1215N je osposobljen za punjenje mobilnih telefona preko USB-a čak i kada je isključen.

Eee_PC_1215N_Front_Open Uvek dostupni podaci

Pored prostora na hard disku, vlasnicima Eee PC™ 1215N netbooka na raspolaganju je i 500 GB prostora na Asus serverima. Korisnici mogu skladištiti svoje podatke jednostavnom “prevuci i pusti” tehnikom. Ovi podaci su dostupni korisnicima u svakom trenutku, a sve što im je potrebno je internet konekcija.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook Duo: Raznovrsna uživancija

Asus @Vibe aplikacija je preinstalirana na 1215N i omogućava korisnicima veoma jednostavan pristup muzičkim i video sadržajima, radio stanicama, kao i drugim oblicima online zabave kad god požele. Asus @Vibe sadrži i lokalizovane i međunarodne sadržaje. Ovi zabavni sadržaji se periodično ažuriraju i besplatni su u probnom periodu.

Aplikacija LocaleMe se zasniva na Microsoft Bing Maps i pomaže korisnicima da utvrde tačnu lokaciju na kojoj se nalaze, i da dobiju korisne informacije o okruženju. Korisnici mogu pomoću LocaleMe pronaći željenu adrese i odrediti trasu puta.

Korisnici Eee PC™ 1215N netbooka po posebnoj ceni imaju pristup Boingo globalnoj Wi-Fi mreži, koja obuhvata više od 100.000 pristupnih tačaka na aerodromima, hotelima, kafeima i restoranima širom sveta.

Asus

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,