ASUS: Predstavljen ekološki prihvatljiv laptop – ASUS Bamboo

Bamboo na Adi U okviru kampanje “Oplaneti se! Recikliraj”, kompanija ASUS predstavila je svoj laptop izrađen od bambusa. U prisustvu učesnika ekološkog biciklističkog karavana i predstavnika medija, ASUS je jasno istakao svoju težnju ka očuvanju životne sredine, predstavivši takođe, Green ASUS koncept koji za cilj ima stvaranje “zelenih“ tehnoloških proizvoda. ASUS Bamboo laptop je pravi pokazatelj da priroda i tehnologija mogu biti u korelaciji, koja rezultira obimnijim razvojem ekološki-prihvatljivih proizvoda.
Dobar dizajn i ekološka orjentisanost nisu jedine prednosti ovog laptopa. Implementirane su najnovije tehnologije, počev od moćnih procesora preko USB 3.0 i Bluetooth 3.0. Asus Bamboo laptop karakterišu i dve grafičke karte objedinjene Optimus tehnologijom koja smanjuje potrošnju i time dodatno utiče na zaštitu okoline. Isporučuje se sa originalnim Windows 7 operativnim sistemom.
„Zaštita prirode je zajednički napor koji ujedinjuje sve nas, ali to ne mora da isključuje inovativni dizajn i moćne računarske potencijale. Sve više korporacija se uključuje i daje svoj doprinos kao društveno odgovorne kompanije. Jedna od njih je i naš partner Microsoft korporacija, koja je zajedno sa nama prepoznala značaj jednog ovakvog projekta. Uz Green ASUS i Bamboo seriju, biti ekološki orijentisan je sada samo pitanje odluke. To je pravi izbor“ – izjavio je Saša Pantelić, predstavnik kompanije ASUS.

Pročitajte i:  ASUS ROG Zephyrus G16 GU605: Snaga za poneti

Izvor: ASUS

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,