BIZIT plus

Atari kupio prava na intelektualnu svojinu za veliki broj klasičnih PC i konzolnih igara

Atari je postao vlasnik prava na intelektualnu svojinu za više od 100 igara za PC i konzole iz 80-tih i 90-tih godina prošlog veka. Među njima se nalaze čitave serije igara, kao što su platformske igre iz Busby serije, Hardball serija bejzbol igara, trkačka serija sa borbama automobila Demolition Racer…

PCPress.rs Image

Sa ovom akvizicijom, Atari planira da proširi distribuciju postojećih naslova, kao i da uspostavi prodaju predmeta sa likovima iz igara. Ipak, najvažnije je što će biti u mogućnosti da razvija nove igre zasnovane na tim klasičnim naslovima. Očekuje se i da će neke od tih igara biti portovane na moderne konzole. Kao deo tog dogovora, Atari preuzima i zaštitni znak Accolade, jednog od najpoznatijih game studija iz tog perioda, koji stoji iza Bubsy i Hardbal serije igara.

Pre samo mesec dana Atari je preuzeo prava na intelektualnu svojinu za još desetak drugih igara. Smatramo da je to veoma dobro za korisnike, jer je Atari već pokazao da zna kako da „udahne novi život“ klasičnim igrama, kao što je uradio sa svojom nedavno objavljenom „Atari 50: The Anniversary Celebration“ serijom igara.

Pročitajte i:  Atari se vratio

Izvor: IGN

Facebook komentari: