BIZIT plus

Audi Grandsphere koncept električnog automobila predstavlja čist luksuz

Audi je predstavio električnu limuzinu koncepta Grandsphere koja koristi samostalnu vožnju nivoa 4. Limuzina omogućava potpunu autonomiju u ograničenim uslovima kako bi korisnicima pomogla da izbegnu vožnju kad god je to moguće.

Audi Grandsphere koncept električnog automobila predstavlja čist luksuz

Audi predstavlja svoju viziju budućih autonomnih EV

Pozivom na režim bez vozača, Grandsphere će prilagoditi točak i pedale kako bi omogućio korisnicima da se opuste i uživaju u vožnji. Ekrani se prilagođavaju zavisno od toga da li vozači voze ili ne, i na njima se mogu gledati video snimci ili učestvovati na video konferencijama. Još bolji doživljaj pružaju VR naočare koje se nalaze u naslonima za ruke i doprinose zabavi prilikom putovanja. Audi tvrdi da limuzina može da pređe 466 km vožnje sa baterijom od 120 kWh.

Arhitektura punjenja od 800 volti može dostići 186 km vožnje za deset minuta. Grandsphere model za 25 minuta puni bateriju sa 5% na 80%. Kao i Skysphere i nadolazeći Urbansphere, Grandsphere model više ilustruje Audi-jevu viziju autonomnih električnih automobila. Ne iznenađuje ako neke od karakteristika uđu u serijske automobile, i nema sumnje da će mnoge marke automobila morati da preispitaju svoj dizajn kada manuelna vožnja postane više izuzetak nego pravilo.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: