Računari i Galaksija

Google od sada prevodi i tekstove sa slika

Google Translate na web-u sada može da pretvara tekst iz slika. Koristi istu tehnologiju kao alatka AR Translate za Google Lens, koja vrši prevode u realnom vremenu na pametnim telefonima.

Google od sada prevodi i tekstove sa slika

Opcija podrazumeva 113 dostupnih izvornih jezika

Opciju ćete pronaći na Google Translate web sajtu, gde ćete videti novu karticu Slike na vrhu. Nakon otpremanja fotografije ili snimka ekrana sa računara, pojavljuje se prevod koji u većini slučajeva treba da izgleda približno jednako kao i originalni tekst. Web interfejs uključuje opcije za kopiranje teksta, preuzimanje prevedene slike ili brisanje. Pored toga, navodi 113 dostupnih izvornih jezika i može ih automatski otkriti i 133 odredišna jezika.

Brendiranje „Lens translate“ ispod rezultata ukazuje na to da koristi iste generativne adversarilne mreže koje napajaju AR Translate za Google Lens. Iako je Lens godinama bio u mogućnosti da prevodi slike na mobilnim uređajima, najnovija verzija koja je debitovala prošle godine koristi istu tehnologiju koja pokreće kompanijski Magic Eraser, koji je debitovao na Pixel-u 6, ali je sada dostupan na starijim Pixel-ima i Google One-u. To pomaže da prevod izgleda kao da zamenjuje originalni tekst, a ne da ga postavlja na vrh.

Pročitajte i:  Google-ova nagodba u SAD-u će koštati oko 700 miliona dolara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: