BIZIT plus

Austrijanci ne odustaju od Telekoma Srbija

op_logovermassung_chrom

"Telekom Austria" koji je promenio ime u A1, i dalje je zainteresovan za kupovinu dela "Telekoma Srbija" i nada se nastavku pregovora sa Vladom.

Kako piše austrijski privredni list "Wirtschaftsblatt", "A1 se nada da će se procedura nastaviti posle parlamentarnih izbora (u Srbiji) koji će se verovatno održati 2012. godine".

U tekstu se navodi da je, "i posle službenog prekida pregovora, šef A1 Hanes Ametsrajter (Hannes Ametsreiter) sa svojim savetnicima pokušavao da Vladu Srbije uveri u kvalitet date ponude".

"A1 sada nestrpljivo isčekuje izbore u Srbiji. U slučaju prevremenih izbora mogao bi vrlo brzo da bude okrenut drugi list i da dodje do novog raspisivanja tendera, kažu obavešteni krugovi. Ove godine bi u Srbiji mogli prevremeno da budu održani kako parlamentarni, tako i predsednički izbori", piše austrijski list.

Dodaje se da je "predsednik Srbije Boris Tadić, nekadašnji ministar telekomunikacija, do 2013. službeno na funkciji i zastupa jasnu pro-EU politiku" te da su "izgledi da će A1 ipak sklopiti posao u Srbiji ukoliko on bude ponovo izabran, sasvim dobri".

Pročitajte i:  Osobama s invaliditetom lakši pristup i efikasnija usluga na prodajnim mestima A1 Srbija

Izvor: eKapija

Facebook komentari: