ERP 2024

Automatsko overklokovanje sada dostupno i za starije Nvidia grafičke karte

Nvidia-in “OC Scanner” sistem automatskog overklokovanja putem jednog klika je postao dostupan i za starije grafičke karte. Konkretno, nakon najnovijih modela iz GeForce GTX 2000 serije, podršku za automatsko overklokovanje su dobile i grafičke karte bazirane na prethodnoj, Pascal arhitekturi.

PCPress.rs Image

Proces overklokovanja i “izvlačenja maksimalnih performansi” je često stresan i zahtevan, naročito kada je reč o slabije upućenim korisnicima. Osim toga, zahteva vreme i posvećenost, što zarad proučavanja same tehnike, što zarad poigravanja sa podešavanjima i procenjivanjem kakva su setovanja najbolja za određene grafičke karte. Stoga je Nvidia, svesna tog izazova, implementirala “overklokovanje jednim klikom”, koristeći algoritam kojim se parametri rada grafičke karte podešavaju i prilagođavaju automatski. Sada je ova mogućnost stigla i na daleko rasprostranjeniju, prethodnu generaciju grafičkih čipova, baziranih na Pascal mikroarhitekturi.

OC Scanner, koji se može pronaći u alatkama za overkloking kao što su MSI Afterburner ili EVGA Precision X1, testira radne taktove i napone kako bi izvukao maksimum iz njihovog odnosa. Podrazumeva se da postoji i test koji je u stanju da povrati uređaj iz problema ukoliko do njih dođe. Sada se OC Scanner može pokrenuti i na GTX 1000 seriji grafika, baziranih na Pascal arhitekturi. Za sada je dostupan isključivo u najnovijoj verziji MSI Afterburner softvera, ali se očekuje da uskoro stigne i u druge alatke za overkloking.

Pročitajte i:  Nvidia zauzima 88% tržišnog udela GPU-a, čime je Intelov uticaj sveden na minimum

PCPress.rs Image

Oni koji žele da isprobaju novu mogućnost trebaju da preuzmu najnoviju beta verziju MSI Afterburner softvera (trenutno Version 4.6.0 Beta 10). Nakon toga je sve prilično jednostavno – treba kliknuti na OC ikonicu u softveru i – to je to. Naravno, ukoliko nemate poverenja u ovu alatku, ili ne želite da vam neko drugi određuje optimalne parametre rada grafičke karte, uvek je moguće manuelno overklokovati.

Izvor: Techspot

Facebook komentari: