BIZIT 2022

Automatsko overklokovanje sada dostupno i za starije Nvidia grafičke karte

Nvidia-in “OC Scanner” sistem automatskog overklokovanja putem jednog klika je postao dostupan i za starije grafičke karte. Konkretno, nakon najnovijih modela iz GeForce GTX 2000 serije, podršku za automatsko overklokovanje su dobile i grafičke karte bazirane na prethodnoj, Pascal arhitekturi.

PCPress.rs Image

Proces overklokovanja i “izvlačenja maksimalnih performansi” je često stresan i zahtevan, naročito kada je reč o slabije upućenim korisnicima. Osim toga, zahteva vreme i posvećenost, što zarad proučavanja same tehnike, što zarad poigravanja sa podešavanjima i procenjivanjem kakva su setovanja najbolja za određene grafičke karte. Stoga je Nvidia, svesna tog izazova, implementirala “overklokovanje jednim klikom”, koristeći algoritam kojim se parametri rada grafičke karte podešavaju i prilagođavaju automatski. Sada je ova mogućnost stigla i na daleko rasprostranjeniju, prethodnu generaciju grafičkih čipova, baziranih na Pascal mikroarhitekturi.

OC Scanner, koji se može pronaći u alatkama za overkloking kao što su MSI Afterburner ili EVGA Precision X1, testira radne taktove i napone kako bi izvukao maksimum iz njihovog odnosa. Podrazumeva se da postoji i test koji je u stanju da povrati uređaj iz problema ukoliko do njih dođe. Sada se OC Scanner može pokrenuti i na GTX 1000 seriji grafika, baziranih na Pascal arhitekturi. Za sada je dostupan isključivo u najnovijoj verziji MSI Afterburner softvera, ali se očekuje da uskoro stigne i u druge alatke za overkloking.

Pročitajte i:  Odlaže se proizvodnja Intel Meteor Lake procesora-a

PCPress.rs Image

Oni koji žele da isprobaju novu mogućnost trebaju da preuzmu najnoviju beta verziju MSI Afterburner softvera (trenutno Version 4.6.0 Beta 10). Nakon toga je sve prilično jednostavno – treba kliknuti na OC ikonicu u softveru i – to je to. Naravno, ukoliko nemate poverenja u ovu alatku, ili ne želite da vam neko drugi određuje optimalne parametre rada grafičke karte, uvek je moguće manuelno overklokovati.

Izvor: Techspot

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,