ERP 2024

Autopilot Hardware 3: Kompjuter za potpuno autonomnu vožnju

Tesla je već ranije najavila Autopilot Hardware 3, koji u svom sklopu ima novu neuralnu mrežu, koja, kako tvrde kreatori, trenutno predstavlja najnapredniji kompjuter za autonomnu vožnju. Kompanija novi hardver trenutno testira u vozilima zaposlenih, a u okviru programa koji uključuje potpuno autonomnu vožnju.

PCPress.rs Image

Tokom 2018. godine kompanija je nudila besplatne Autopilot nadogradnje za sve zaposlene, a kako bi se što bolje testirala potpuno autonomna vožnja. Sada se tome dodaje i novi kompjuter, koji dodatno utiče na potpunu automatizaciju upravljanja, pa se programu testiranja pridružilo još nekoliko stotina zaposlenih. Oni koji učestvuju u programu će zauzvrat dobiti besplatnu nadogradnju na Hardware 3 kompjuter, koji bi do svih korisnika trebalo da stigne u prvoj polovini 2019. godine.

PCPress.rs Image

Očekuje se da Tesla nastavi sa poboljšavanjem Autopilot opcija, a kroz softverska ažuriranja, te vlasnici sa novim hardverom mogu da očekuju još naprednije opcije za autonomnu vožnju, dok Elon Musk predviđa da bi do potpune automatizacije trebalo da dođe do kraja 2019. godine.

Izvor: Electrek

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Grok će uskoro biti dostupan premium korisnicima X-a