ERP 2024

Autori igre Witcher 3 rade na online akcionoj igri smeštenoj u Japanu

Grupa bivših programera CD Projekt Red-a radi na novoj onlajn akciji koja će igrače odvesti u feudalni Japan. Ove nedelje, suosnivači Dark Passenger-a Jakub Ben i Marcin Michalski najavili su formiranje svog studija i objavili poziv za talente u seriji tvitova koje je uočio PC Gamer. Ben i Mihalski su bili deo umetničkog tima koji je radio na The Witcher 3, a kasnije je nastavio da radi ugovor na Cyberpunk 2077 igri.

PCPress.rs Image

Sličnosti sa igrom Titanfall

Prva igra Dark Passenger-a još nema ime, ali veb lokacija studija pruža neke detalje o projektu. Ben i Mihalski kažu da žele da naprave onlajn igru za više igrača sa podrškom za takmičarsku i kooperativnu igru. Oni opisuju naslov koji zvuči kao da će pozajmiti elemente iz igara kao što su Titanfall i Absolver. Vest o osnivanju dolazi nakon što je bivši izvršni direktor CDPR-a Konrad Tomaszkievicz najavio početkom godine da stvara studio pod nazivom Rebel Wolves. Rekao je da će njegov tim objaviti svoj prvi projekat, mračnu fantaziju igranja uloga izgrađenu u Unreal Engine 5, negde 2025. godine. Nakon što je režirao The Witcher 3 i dao doprinos Cyberpunk 2077, Tomaszkievicz je napustio CDPR u maju 2021. godine zbog optužbi da je maltretirao kolege.

Dark Passenger stranica o karijeri aludira na neke od kritika CDPR-a: „Mi stvaramo okruženje bez predrasuda zasnovano na toleranciji, podršci i razumevanju. Individualne potrebe tretiramo jednako ozbiljno kao i očekivanja grupe“. „Pružamo sve pogodnosti, privatnu medicinsku negu i plaćeni prekovremeni rad. Sa naglaskom na ravnoteži između posla i privatnog života, nudimo fleksibilno radno vreme i praznike.” Što se tiče toga kada možete očekivati da ćete igrati prvu studijsku igru, Dark Passenger nije podelio datum izlaska.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: