Avira antivirus uzrokuje zamrzavanje Windows računara nakon pokretanja

Od 9. decembra, korisnici Windows operativnog sistema prijavljuju probleme sa zamrzavanjem sistema neposredno nakon pokretanja.

PCPress.rs Image

Problem je povezan sa neispravnim ažuriranjem Avira-ine sigurnosne softverske aplikacije

Značajan broj korisnika Windows 11 i Windows 10 operativnih sistema doživljava ove probleme, pri čemu ih većina povezuje sa Avira-om.

Prema mnogim izveštajima na Reddit-u i Avira-inoj korisničkoj platformi, pogođeni računari obično normalno pokreću sistem, ali neki ne uspevaju da učitaju Windows desktop, kako je prvi put prijavio Günter Born. Međutim, otprilike 20 sekundi nakon pokretanja Avira-e, ceo operativni sistem postaje neodzivan, pri čemu je fizičko dugme za ponovno pokretanje na kućištu jedini način za ponovno pokretanje računara.

Pogođeni korisnici su otkrili da je jedini lek deinstalacija Avira-inog softvera tokom pokretanja u safe mode-u. Iako je to rešilo problem zamrzavanja za neke, određeni pogođeni korisnici su naišli na teškoće pri potpunoj deinstalaciji Avira-e.

Nakon deinstalacije Avira-e, Windows bi automatski trebalo ponovo da omogući besplatni Defender Antivirus softver kompanije Microsoft.

Pročitajte i:  Microsoft objavio kada će „ugasiti“ WordPad

Kada su kontaktirani radi komentara, Avira je saopštila da su svesni problema i trenutno ga istražuju, tražeći rešenje.

“Nedavno ažuriranje od strane Avira-e rezultira time da se procesi Windows 10 i Windows 11 ne pokreću. Problem je uzrokovan internim Avira Firewall-om pod retkim uslovima”, saopštila je Avira BleepingComputer-u.

“Problem je prvi put prijavljen u petak, 9. decembra, i trebalo bi da je automatski rešen ažuriranjem koje je implementirano, 11. decembra. U slučaju da računar nije primio ažuriranje, korisnici se mogu obratiti timu podrške Avira-e koji će im rado pomoći.”

Izvor: Bleepingcomputer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,