BIZIT plus

Ayaneo 2S kao ozbiljna konkurencija Steam Deck-u i ASUS ROG Ally-u

Ayaneo je potvrdio da će njegova predstojeća ručna konzola nalik Ayaneo 2S Steam Deck-u biti pokretana AMD čipom identičnim onom u ASUS Rog Ally-u. AMD Ryzen 7000 čip bi trebalo da bude skoro isti kao AMD Z1 Extreme koji se nalazi u savezniku.

PCPress.rs Image

Ayaneo Geek takođe dobija poboljšanja

Ayaneo 2S izgleda identično kao Ayaneo 2 koji smo pregledali ranije ove godine, ali ima poboljšanja ispod koja rešavaju neke ključne žalbe. Naime, novi procesor serije 7000 sa Radeon 780M grafikom nudi značajno povećanje performansi u niskom TDP 8-15W zlatnom opsegu u poređenju sa 6800 u trenutnom modelu.

To bi moglo značiti poboljšanja u trajanju baterije. Aya je takođe obećala blago smanjene temperature sa Ryzen 7000 procesorom. Pored novog čipa, Aya kaže da će konzola imati poboljšani senzor otiska prsta, šareniji ekran, glatkije okidače i kućište koje se lakše otvara.

Zajedno sa novim Ayaneo 2S, kompanija takođe obećava nadogradnju postojećih ručnih uređaja. Ayaneo Air će dobiti besplatnu nadogradnju zvučnika, a kupci Ayaneo 2 i Ayaneo Geek će dobiti besplatan modul za hlađenje koji može sniziti temperature za 12 stepeni.

Kompanija je takođe pokazala novi Ayaneo Geek 1S, zapravo osnovniji Ayaneo 2 sa ekranom od 800p niže rezolucije, ali sa istim Ryzen 7000 procesorom. Ayaneo 2S i Geek 1s će stići krajem aprila i biće otvoreni za porudžbine sredinom maja, a isporuka je zakazana za kraj juna. Besplatno hlađenje i nadogradnje zvučnika takođe stižu sredinom maja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: