BIZIT plus

Google omogućava Bard-u da kreira i debaguje kod

Google-ov Bard chatbot sada ima mogućnost da vam pomogne sa zadacima programiranja. Tehnološki gigant je rekao da je kodiranje bio jedan od glavnih zahteva njegovih korisnika, a sada je Bardu dao mogućnost da generiše, otklanja greške i objašnjava kod.

PCPress.rs Image

Google znatno poboljšao Bard

Bard sada može da piše u 20 programskih jezika, uključujući C++, Java, JavaScript i Python. Sada takođe ima integraciju sa drugim Google proizvodima i može da izvozi kod u Colab. Osim što može da generiše kod, Bard sada može da pruži objašnjenja za isečke koda. To bi moglo biti posebno korisno ako ste tek počeli da učite programiranje, jer će vam pokazati zašto određeni blok ima izlaz koji ima. Google savetuje da prvo proverite i testirate svoje odgovore.

Tehnološki gigant je otvorio pristup svom AI chatbotu u martu, iako još uvek ima načina da dostigne popularnost koju ChatGPT danas uživa. ChatGPT takođe ima mogućnost da napiše i poboljša postojeći kod na nekoliko programskih jezika. Google je takođe stalno poboljšavao Bard na druge načine i ranije je uveo nadogradnje koje pokreće novi jezički model pod nazivom PaLM. Pre nekoliko dana, kompanija je napravila stranicu „ažuriranja eksperimenata“ na kojoj možete videti sve promene kroz koje je Bard prošao dok dodaje još više funkcija i ispravlja greške.

Pročitajte i:  Bivši inženjer Google-a uhapšen zbog navodne krađe AI tajni

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,