Musk: Twitter uvodi naplatu po članku u maju

Autori će na taj način zaraditi novac od onih koji nisu pretplatnici.

PCPress.rs Image

Musk nije rekao koliku će proviziju Twitter uzimati

Twitter bi mogao da ponudi autorima novi način zarade van tipične opcije pretplate. Prema najavama Musk-a, Twitter će omogućiti autorima i medijskim kompanijama da korisnicima naplaćuju pristup pojedinačnim člancima koje objavljuju na Twitter-u. Ta opcija može da bude dostupna već sledećeg meseca. Ipak, korisnici će na kraju platiti veću cenu po jednom članku nego što bi iznosila cena pristupa svakom članku da imaju pretplatu. Međutim, Musk je rekao da je to za one koji žele da čitaju povremeni sadržaj sa određenog izvora. On je rekao da na taj način svaki članak verovatno ne bi koštao koliko mesečna pretplata.

Ipak u ovom trenutku, detalji o predstojećoj funkciji nisu još uvek jasni. Musk je samo rekao da će početi da se primenjuje sledećeg meseca. Nije jasno koje vrste naloga i medijskih kuća će moći da ponude naplatu po članku. Takođe, Musk nije rekao koliku će proviziju Twitter uzimati. Najava nove usluge došla je u trenutku kada Musk pokušava da privuče podkastere i kreatore. Musk pogušava da ih usmeri da započnu monetizaciju sadržaja kroz uslugu Twitter Subscriptions (nekad poznatu pod imenom Super Follows). Takođe, Musk je dao obećanje da Twitter neće uzimati proviziju prvih 12 meseci.

Pročitajte i:  Musk će svedočiti u istrazi SEC-a o preuzimanju Twittera

Za više informacija moramo još da sačekamo. Kompanija na čijem je čelu sada Musk uvodi sve više i više plaćenih funkcija kako bi se povećao prihod. Takođe, opšte je poznato da je Twitter Blue usluga sada dostupna širom sveta. Platite 8 dolara mesečno i dobićete plavu kvačicu.

Twitter je takođe ugasio svoj besplatni API kako bi pokrenuo novi za koji bi korisnici morali da plate. Određene kompanije bi pristup API-ju kaoštao skoro 50.000 dolara mesečno. Zbog toga su neke organizacije i kompanije, kao što je transportna uprava Njujorka, odlučile da prekinu integraciju Twitter-a ili da napuste Twitter.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,