BIZIT plus

Ažuriranje Google Messages donosi navigation drawer

Čini se da će Google Messages, primarna aplikacija za razmenu tekstualnih poruka za Android telefone, uskoro dobiti značajno vizuelno ažuriranje i ažuriranje upotrebljivosti.

PCPress.rs Image

Čini se da su Messages na Android-u spremne da dobiju preobražaj u 2022.

Google priprema navigation drawer za aplikaciju Messages. Ovaj potez stiže u trenutku kada Google počinje da dodaje iMessage reakcije u aplikaciju i prati značajan redizajn koji je uveden za Messages još u oktobru 2021. Potencijalni potez je iznenađujući, pošto je Google godinama radio na tome da se otarasi fioka za navigaciju (navigation drawer)  iz svojih aplikacija, pokušavajući da odvikne korisnike od “hamburger” menija i bočnih navigacionih panela. Najbolji primer ove promene je Play Store, koja je prvo dodala tabbed bar na dnu, a zatim zamenila bočni meni popup-om, kojem se može pristupiti dodirom na ikonu profila.

Uz to, aplikacije kao što je Gmail su prevazišle trend i čini se da Messages takođe ide u tom pravcu. U stvari, izgleda da nova navigaciona fioka za poruke funkcioniše slično kao bočni meni Gmail-a, sa opcijama za prebacivanje između svih poruka, poruka sa zvezdicom, arhiviranih poruka i neželjenih i blokiranih poruka. Nakon njih slede linkovi za uparivanje novog uređaja, promenu teme i označavanje svih poruka kao pročitanih. Prelivni (overflow) meni sa desne strane polja za pretragu će takođe biti zamenjen vašom slikom profila i biračem naloga, a zatim će uslediti neka podešavanja specifična za aplikaciju.

Pročitajte i:  Google će početi sa prikazivanjem AI-generisanih rezultata pretrage javno

Postoje naznake o novoj funkciji za otpremanje medija koja će navodno pomoći u otpremanju i deljenju slika i video zapisa putem Google Photos. Ova funkcija će pomoći korisnicima da izaberu multimedijalni sadržaj, koji će biti smešten u polje za pisanje, zajedno sa veličinom otpremljene multimedijalne datoteke. Međutim, za razliku od MMS-a, tekstualna poruka će prenositi link kako bi primaoci mogli da vide multimedijalni sadržaj u Google fotografijama. Google nije komentarisao ove funkcije i nije jasno kada će – ili ako – biti uvedene.

Izvor: Tomsguide

Facebook komentari: