Pokemon Legends Arceus krenuo odlično sa prodajom

Pokemon Legends: Arceus je prodat u 6,5 miliona primeraka nakon samo nedelju dana od lansiranja, što ga čini jednom od najbrže prodavanih Switch igara do sada. Ako se zvanične brojke zadrže, igra će nadmašiti i Pokemon Sword and Shield i Pokemon Brilliant Diamond i Shining Pearl, od kojih su oba prodata u 6 miliona primeraka u prvoj nedelji.

Pokemon Legends Arceus krenuo odlično sa prodajom

Pokemon Legends: Arceus jedna od najbrže prodavanih igara do sada

To bi Arceus moglo učiniti drugim najbrže prodavanim Switch naslovom svih vremena, što je velika pobeda za igru sa daleko drugačijim izgledom i igrom od glavnih Pokemon naslova. Međutim, nije verovatno da će sustići Animal Cross: New Horizons, koji je prodat u 11,77 miliona primeraka za samo 11 dana.

Pokemon Legends: Arceus je akcioni RPG otvorenog sveta smešten u region Sinnoh mnogo pre događaja Pokemon Diamond i Pearl i njihovih rimejkova. Cilj igre je da se napravi prvi Pokedex u regionu, tako da morate da istražujete kako biste saznali više o svakom Pokemonu. Igra je dobila pristojne ocene, a s obzirom na to da je deo jedne od najvećih franšiza na planeti, njen uspeh nije veliko iznenađenje.

Pročitajte i:  Nintendo Switch 2 neće stići pre 2025. godine

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,