BIZIT plus

Ažuriranje Google Sheets-a će popraviti vaše neuredne formule

Šta treba da znate? Google Sheets su dobile novo ažuriranje koje pomaže u rešavanju problema sa formulama – otkriva šta bi se moglo poboljšati u vašim formulama i preporučuje ispravku koristeći context-aware ispravke.

PCPress.rs Image

Inteligentne ispravke kao pomoć za otklanjanje grešaka sa formulama

Možete da onemogućite ovu funkciju ako verujete da preporuke nisu na mestu.

Google Sheets dobijaju novu zgodnu funkciju koja će vam pomoći da poboljšate svoje formule i rešite probleme korišćenjem ispravki u zavisnosti od konteksta. Google je u blog postu rekao da su ove ispravke namenjene da vam pomognu da „pišete formule brže i sa većim samopouzdanjem“. Inteligentne ispravke takođe mogu da poprave različite greške formule, kao što su greške VLOOKUP-a, nedostajuće ćelije u unosu opsega i zaključavanje opsega kada se formule primenjuju na ćelije.

Dostupan je svim korisnicima Google Workspace-a, G Suite Basic i Business korisnicima, kao i vlasnicima ličnih Google naloga. Nova alatka je podrazumevano uključena i za nju ne postoji administrativna kontrola. Međutim, možete da ga onemogućite tako što ćete otići na Tools > Enable formula corrections. Google je trenutno u procesu uvođenja ove funkcije, ali bi moglo proći nekoliko nedelja pre nego što bude dostupna svima.

Pročitajte i:  Suosnivač Google DeepMind-a pridružuje se Microsoftu  

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari: