ERP 2024

Ažuriranje Microsoft Teams-a donosi novu funkciju za odgovaranje na poruke

Microsoft radi na dugo očekivanoj funkciji za Teams desktop klijent.

PCPress.rs Image

Konačno, Microsoft Teams će vam omogućiti da odgovorite na tačno određenu poruku

Prema roadmap-i proizvoda kompanije, Microsoft Teams će uskoro omogućiti korisnicima da odgovore na određene poruke, navodeći u odgovoru originalni upit. Originalna poruka će se citirati u okviru za odgovor, pomažući svima u chatu da lakše razumeju kontekst poruke.

Funkcija će se primenjivati na pojedinačne razgovore, grupe i tekstualne chatove na sastanku i biće postavljena za sve korisnike Timova do kraja sledećeg meseca. Sposobnost odgovora na određene poruke nije ništa novo u svetu alata za saradnju. Na primer, Slack omogućava korisnicima da godinama kreiraju lance poruka, a mobilna aplikacija Teams takođe već nudi tu funkciju. Funkcija će biti posebno korisna u situacijama u kojima se istovremeno odvija više razgovora na kanalu. Mogućnost citiranja originalne poruke u odgovoru učiniće nit razgovora mnogo lakšom za praćenje i osiguraće da manje upita ostane neprimećeno ili neadresirano.

Međutim, ne samo da će korisnici moći da odgovore na određene poruke, već će dobiti i mnogo širi izbor emoji sličica koje će moći da koriste u svojim odgovorima. Microsoft je takođe otkrio da radi na velikom proširenju Teams emoji biblioteke, koja će biti proširena sa 85 stavki na više od 800. Prošireno ažuriranje emoji-ja nudi više zabave i izražajnosti u Teamsu, ističu u Microsoftu.

Kao i kod nove funkcije odgovora, nadograđena biblioteka emoji-a bi trebalo da se pojavi u aprilu.

Izvor: Techradar

Facebook komentari: