ERP 2024

Ažuriranje Microsoft Teams-a doprinosi smanjenju ometanja pažnje

Microsoft priprema nekoliko nadogradnji za Teams koje će pomoći korisnicima da prilagode svoje video izvode tako da bolje odgovaraju njihovim potrebama.

PCPress.rs Image

Nove funkcije biče dostupne krajem novembra

Prema dva nova unosa u planu proizvoda kompanije, Teams će uskoro omogućiti korisnicima da sakriju sopstveni video feed tokom poziva i, obratno, da ga pinuju na ekran. Dve nove opcije će zadovoljiti različite korisničke preferencije – sposobnost prikrivanja sopstvenog video izvora „pomaže u smanjenju odvraćanja pažnje“, dok opcija pinovanja omogućava korisnicima da se postave pored saradnika na ekranu, ako im je tako lakše.

Obe nove funkcije su još uvek u razvoju, ali bi trebalo da budu dostupne svim korisnicima do kraja novembra. Od početka pandemije, gotovo svi profesionalci morali su da pronađu način da omoguće video konferencije i daljinsku saradnju. Neki preferiraju jedan medij komunikacije nad drugim, neki radije koriste svaku pojedinačnu uslugu na određeni način. Kao priznanje ovoj činjenici, glavni igrači u prostoru za saradnju uložili su zajedničke napore da korisnicima daju što veću kontrolu nad njihovim ličnim postavkama. Na primer, Microsoft Teams sada nudi različite opcije prikaza, uključujući ogroman prikaz galerije za velike sastanke.

Pročitajte i:  Nova Windows AI opcija snima sve što radite na računaru

Što se tiče korisničkog video izvora, međutim, Teams trenutno zaostaje za konkurentima poput Zoom-a i Meet-a, a oba već pružaju korisnicima mogućnost minimiziranja i pinovanja. Trenutno se korisnikov video zapis prikazuje u donjem desnom uglu. Iako se novi dodaci pojuedinačno mogu činiti beznačajnima, oni će doprineti ukupnom osećaju fleksibilnosti koji će korisnici Teamsa znati da cene.

Izvor: Techradar

Facebook komentari: