BIZIT Seminar

Microsoft Teams: Nova funkcija za lakše deljenje sadržaja

Dok se učenici i nastavnici pripremaju za povratak u školu, Microsoft radi na novoj funkciji koja će olakšati deljenje sadržaja prilikom izlaganja prezentacija u Teams-u.

PCPress.rs Image

Podrška za sadržaj sa kamere stiže u Teams sledećeg meseca

Ranije ovog leta, softverski gigant otkrio je da radi na dva nova prikaza prezentacija pod nazivom Reporter i Side-by-Side za svoj softver za saradnju na mreži, koji će pomoći da prezentacije budu privlačnije kako bi govornici bolje zadržali pažnju publike. Sada, međutim, Microsoft razvija novu funkciju koja će omogućiti korisnicima da lako unose sadržaj iz stvarnog sveta sa svojih kamera u Teams. U novom postu na Microsoft 365 Roadmap, Microsoft je pružio dodatne detalje o svojoj novoj funkciji „Content from camera“ koja bi trebalo da stigne u Teams sledećeg meseca.

Kada se ova funkcija uvede, korisnici Teams-a moći će da dele sadržaj sa fizičkih artefakata, poput tabli, na takav način da budu čitljivi za sve korisnike tokom sastanaka. Da bi koristili Microsoftovu funkciju „Content from camera“ uTeams-u, korisnicima je potreban samo laptop ili računar sa kamerom ili samo USB web kamera. Iako će mnogi poslovni korisnici ceniti mogućnost prikazivanja rada na beloj tabli u Teams aplikaciji, nastavnicima koji predaju predmete poput matematike i koji se često oslanjaju na kamere za dokumente kako bi učenicima pokazali ispravan način rešavanja složenih problema, posebno će značiti ova nova funkcija.

Pročitajte i:  Novi Microsoft Bing se oslanja na AI

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,