BIZIT plus

Banana kao PlayStation kontroler

Ako Sony uspe u svojim nastojanjima, korisnici PlayStation-a moći će bukvalno svaki predmet da pretvore u kontroler za ovu konzolu. Novi patent koji je kompanija predala odnosi se na detektovanje „pasivnih nesvetlećih objekata“ koje korisnici drže u rukama, kako bi oni mogli da se upotrebe za upravljanje konzolom.

banana

Na taj način, praktično bilo koji predmet u kući mogao bi da postane dodatak za gaming. Sistem se zasniva na veštačkoj inteligenciji, koja bi bila trenirana da interpretira promene pozicije i pokretanja prstiju po objektu. Za detekciju bi se koristila kamera koja bi softveru dala mogućnost da uočava lokacije svakog zasebnog prsta i da mapira virtuelne tastere. Da bi pokazao kako bi ova tehnologija mogla da se upotrebljava, Sony je kao pokazni objekat iskoristio najobičniju bananu.

Ne sumnjamo da je ovakvu tehnologiju moguće implementirati – uostalom već odavno postoje virtuelne tastature koje se projektuju na neku površinu. One rade na sličnom principu – detektovanja pokreta i lokacije dodira prsta. Međutim, baš kao i kod te tehnologije ostaje veliko pitanje koliko će „banana-kontroler“ biti precizan i da li će uopšte biti upotrebljiv za bilo šta osim za igranje šaha na PlayStation konzolama, jer većina igara zahteva od korisnika brzinu i preciznost kontrole.

Pročitajte i:  Sledeći DLC Final Fantasy XVI uskoro 

Izvor: HyperBeast

Facebook komentari: