Helldivers 2 – Steam igrači i PSN nalog 

Attention, Democracy Defenders: Helldivers 2 će uskoro zahtevati od igrača na Steam-u da povežu svoj nalog sa PlayStation Network nalogom. Prema najavi, svi novi igrači na Steam-u će morati da se povežu sa PSN nalogom od 6. maja, dok će sadašnji igrači imati malo duže, a obavezna primena je odložena do 4. juna. 

PCPress.rs Image

Prema Helldivers 2 programeru Arrowhead Game Studios, povezivanje sa PSN nalogom će uvek biti uslov za Steam igrače, a politika je tu da obezbedi da igrači budu zaštićeni od tugovanja i drugih zloupotreba u igri. Ali zajednica igre je ne kupuje, glasno protestujući zbog odluke na društvenim medijima i na samom Steam-u. 

Ubrzo nakon najave, igra je doživela poplavu negativnih kritika, primivši preko 14.000 negativnih kritika samo danas na Steam-u. 

Iako su PSN nalozi besplatni i brzo se prave, igrači imaju razloga da budu uznemireni. PSN nije dostupan svuda, a ovaj potez bi potencijalno mogao da trajno zaključa igrače u određenim zemljama iz njihove igre. Igrači su takođe izrazili zabrinutost za bezbednost svojih podataka. Sony je nedavno pretrpeo kršenje podataka, iako su ukradene informacije bile povezane sa zaposlenima, a ne sa kupcima. 

Pročitajte i:  Sledeći DLC Final Fantasy XVI uskoro 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *